Έξυπνες στάσεις και στην Αθήνα

Article featured image
Article featured image

Σύμβαση εγκατάστασης e- εξοπλισμού σε 1750 λεωφορεία, 250 τρόλεϊ και 1000 «έξυπνες στάσεις» της Αθήνας, υπογράφτηκε χτες.

Λεπτομερέστερα, θα λειτουργεί διαδραστικό σύστημα πληροφόρησης του κοινού σε πραγματικό χρόνο για το σύνολο των γραμμών και των δρομολογίων, μέσω διαδικτύου.

Η σύμβαση, δωδεκαετούς διάρκειας, προβλέπει την κατασκευή και υλοποίηση του έργου εντός 18 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής και τη διαχείριση και λειτουργία του έργου για 10 χρόνια και 6 μήνες από τον ανάδοχο.

Ο ανάδοχος θα αποπληρώνεται κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου στη βάση λεπτομερούς μηχανισμού πληρωμών που θα ελέγχει συνεχώς την καλή λειτουργία του έργου. Μετά το πέρας των 12 ετών το σύστημα θα μεταβιβαστεί εξ ολοκλήρου στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ).

Τη σύμβαση τηλεματικής εφαρμογής υπέγραψαν ο ΟΑΣΑ και η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού «Advanced Transport Telematics» που συνέστησε ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης «Ένωση Προσώπων Intrasoft International S.A.-Intrakat». Η υλοποίηση συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Jessica, παράλληλα με ιδιωτικούς πόρους.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα λειτουργεί ήδη με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και άλλες ελληνικές πόλεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ