O Σταύρος με ξεκούμπωτο μπλουζάκι και μαλλί φράντζα

Article featured image
Article featured image

Δεν θα τον αναγνώριζε κανείς. Εάν δεν σας λέγαμε ποιος είναι τότε η φωτογραφία θα αποτελούσε ένα απόλυτο μυστήριο.

Ας δούμε τον Σταύρο Θεοδωράκη την δεκαετία του '80.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού και γνωστός δημοσιογράφος, φιλοξενείται στο μεγάλο αφιέρωμα της Athens Vοice για το καλοκαίρι σε ένα τεύχος όπου δεκάδες επώνυμοι περιγράφουν ένα σημείο της χώρας.

Εκεί λοιπόν βλέπουμε τον Σταύρο Θεοδωράκη με χαβανέζικη βερμούδα, λευκό φαρδύ ξεκούμπωτο μπλουζάκι, σκούρα γυαλιά και μαλλιά φράντζα να ποζάρει ανέμελα.

Πιστός στο ρομαντικό και φιλοσοφημένο του ύφος, στο κείμενο μεταξύ άλλων γράφει : «Πάντα με τρόμαζε η απόσταση από τα αστέρια. Πόσο μικροί είμαστε; Πόσο «ένα τίποτα»; Και ποιος υπάρχει εκεί; Ποιος μας κοιτάει; Ποιος γελάει;

Αυτά τα συζητούσες όταν δεν υπήρχε έρωτας γιατί όταν υπήρχε δεν μιλούσες. Μόνο έθαβες τις πατούσες σου στην άμμο μη σε πάρει ο έρωτας και σε πετάξει στα βράχια. Α! δεν μου άρεσε η άμμος. Προτιμούσα το μικρό βότσαλο. Σαν και αυτό το μαύρο που συναντάς στην Αγία Ρουμέλη βγαίνοντας από το φαράγγι της Σαμαριάς. Εκεί κοιμήθηκα χωρίς υπνόσακο. Με κάτι τσουβάλια που είχαμε κλέψει από την ταβέρνα. Τις πατάτες που είχαν μέσα τα τσουβάλια δεν τις είχαμε κλέψει. Τις στοιβάξαμε σε μια άκρη και το πρωί επιστρέψαμε και τα τσουβάλια».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ