«Ναι» από τη Βουλή στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα [με τροπολογίες]

Article featured image
Article featured image

Με 31 ψήφους υπέρ και 18 εναντίον, η Βουλή, σε έκτακτη συνεδρίαση, άναψε το πράσινο φως και ως εκ τούτου ψηφίστηκε σε νόμο το νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα.

 

Υπέρ ψήφισαν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι και Ζαχαρίας Κουλίας ενώ εναντίον τάχθηκαν οι 18 βουλευτές του ΑΚΕΛ.

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε προηγουμένως κατά πλειοψηφία τροπολογίες, βάσει των οποίων, την έκδοση και τη διατήρηση της κάρτας φιλάθλου έχει ο ΚΟΑ και ότι τα σωματεία δεν θα υποχρεούνται να καταβάλουν το κόστος αστυνόμευσης στην Αστυνομία για τα μη αστυνομικά καθήκοντα που εκτελούν αστυνομικοί.

Με βάση το νόμο που ψηφίστηκε, η έκδοση κάρτας φιλάθλου καθίσταται υποχρεωτική ώστε να μπει κάποιος σε γήπεδο από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, που παρέστη κατά τη συζήτηση και την ψηφοφορία στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις τροποποιήσεις που επέφεραν τα κόμματα στο νομοσχέδιο και δήλωσε ότι το Υπουργείο θα αναμένει το τελικό κείμενο του νόμου όπως θα ετοιμασθεί από τη Βουλή για περαιτέρω ενέργειες. Σημείωσε δε, ότι ο νόμος περιλαμβάνει σημαντικές πρόνοιες που θα αυξήσουν την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους.

Ερωτηθείς, διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκε σε αναπομπή του νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων της πρώτης κατηγορίας ξεσηκώθηκαν με σκοπό να σταματήσουν τις προθέσεις της ΚΟΠ και της Αστυνομίας για την έκδοση κάρτας φιλάθλου. Διαβάστε εδώ την κοινή ανακοίνωση των συνδέσμων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ