Μετατρέποντας μια ιδέα σε προϊόν

Article featured image
Article featured image

«Έχεις μία ιδέα για επιχείρηση, δεν χρειάζεται να είναι η πιο ευφάνταστη καινοτομία, χρειάζεται απλά να λύνει ένα πρόβλημα που εσύ ο ίδιος γνωρίζεις καλά».

Ο Γιάννης Γαβριηλίδης, ένας Κύπριος επιχειρηματίας, εργαζόταν ως σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία στο Λονδίνο όταν ανακάλυψε πως ένας από τους συναδέλφους του ξόδεψε πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας μία επαφή για να προσεγγίσει έναν πιθανό νέο πελάτη, χωρίς να γνωρίζει ότι ο Γιάννης ήξερε ήδη ένα υψηλόβαθμο άτομο που θα μπορούσε να ανοίξει αυτή την πόρτα.

Ο Γιάννης βρήκε ένα πρόβλημα και μια ιδέα για το πώς να το λύσει. «Συζήτησε την ιδέα σου με φίλους, κτίσε μια ομάδα ανθρώπων που μπορούν να σε βοηθήσουν να την πραγματοποιήσεις, δημιούργησε ένα business plan, βρες το κεφάλαιο και στην πορεία ζήτα όση περισσότερη βοήθεια μπορείς. Θα πρέπει να ξεπεράσεις τα όριά σου, να είσαι αποφασιστικός και αποφασισμένος, οργανωτικός και καλά οργανωμένος» συμβουλεύει ο Γιάννης.

Μαζί με το συνέταιρό του, Αλέξανδρο Πρωτογερέλλη, ιδρύουν την Covve, και αναπτύσσουν μία καινοτόμο ψηφιακήεφαρμογή που επαναπροσδιορίζει το επαγγελματικό αρχείο επαφών, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες καιεταιρείες να αξιοποιήσουν το ανεπίσημο δίκτυο επαφών τους.

Μέσα από ένα ιδιαίτερα έξυπνο και εύχρηστο interface για απεικόνιση του δικτύου επαφών, η Covve επιτρέπει στον επαγγελματία να κατανοήσει καλύτερα την εμβέλεια και τη δύναμη του προσωπικού του δικτύου επαφών και έπειτα του δίνεται η δυνατότητα ανώνυμης προβολής των επαφών τωνσυναδέλφων του. Και επειδή κανενός το αρχείο επαφών δεν είναι τέλειο, τα καινοτόμα εργαλεία της Covve βοηθούν στο να είναι πάντοτε πλήρως συμπληρωμένο και όσο το δυνατό πιο ενημερωμένο. Αναγνωρίζοντας ότι το προσωπικό αρχείο επαφών είναι κάτι πολύ ιδιωτικό, η Covve σχεδιάστηκε έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία των δεδομένων.

 

Η Covve αποτελείται από μία ομάδα ατόμων με υψηλά προσόντα, που έχουν ευρεία εμπειρία από διάφορες χώρες και τομείς, συμπεριλαμβανομένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για στρατηγική και τεχνολογία, τεχνολογικής παραγωγής, σχεδιασμού User Interface (UI) και User Experience (UX), διοίκησης και επιχειρηματικότητας. Το προϊόν έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες και έχει δοκιμαστεί κατά το σχεδιασμό από προσωπικό μεγάλων εταιρειών. Μετά από μια επιτυχημένη πρώτη δοκιμαστική έκδοση σε δικηγορικό γραφείο, η εφαρμογή Covve θα είναι διαθέσιμη στην αγορά αυτό το μήνα.

Η Covve έχει λάβει στήριξη και κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, που τώρα παρέχονται μέσα στο πλαίσιο του Startup Europe, του σχεδίου δράσης της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στηρίζεται από την Αντιπρόεδρο Neelie Kroes.

Η ομάδα κατάφερε επίσης να εξασφαλίσει επενδύσεις από τη DataElite, έναν οργανισμό χρηματοδότησης αρχικού κεφαλαίου, που στηρίζεται από μεγάλους επενδυτές του Silicon Valley και κορυφαίους συμβούλους τεχνολογίας, αλλά και από άλλους ιδιώτες επενδυτές με σχετική εμπειρία και δυνατό επαγγελματικό δίκτυο.

Ο Γιάννης τονίζει ότι ζούμε μία νέα βιομηχανική επανάσταση, όπου η διάδοση της γνώσης, η κατάρριψη των εθνικών συνόρων και το σημαντικά χαμηλότερο κεφάλαιο που είναι αναγκαίο για τη δημιουργία μιας επιχείρησης τεχνολογίας, δίνουν την ευκαιρία σε έξυπνους και προσηλωμένους ανθρώπους να γίνουν μέρος της επανάστασης που θα οδηγήσει στην αλλαγή.


«Η όρεξη για επένδυση σε startups είναι υψηλή, όπως και οι κυβερνητικές επιχορηγήσεις που έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Με όλα αυτά δεν υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για να μην ακολουθήσει κάποιος καριέρα στην επιχειρηματικότητα στον τομέα της τεχνολογίας» 


Εάν έχεις μία καινοτόμο ιδέα στον τομέα του ICT/web και σε ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητα στην Κύπρο, ο Γιάννης και ακόμη ένας Κύπριος επιχειρηματίας και επενδυτής, ο Θεόδωρος Μίτλετον, μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις.

Μαζί, ίδρυσαν την Invelopment Partners, μία κυπριακή εταιρεία μέσω της οποίας συνεργάζονται και επενδύουν σε νέους, ταλαντούχους ανθρώπους βοηθώντας τους να στήσουν επιχειρήσεις. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.invelopmentpartners.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την Covve επισκεφθείτε:

www.covve.com | www.facebook.com/covve | @covveapp


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ