Η Google μπαίνει στα ενδότερα του ανθρώπινου σώματος

H Google, μέσω του εργαστηρίου καινοτομίας, ονόματι Google X, βάζει πλώρη για τα ενδότερα του ανθρώπινου σώματος μέσω του project Baseline Study, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

 

Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει μια 100% ακριβή απεικόνιση ενός απόλυτα υγιούς ανθρώπινου σώματος, συγκεντρώνοντας μοριακό και γενετικό υλικό από 175 ανώνυμους εθελοντές-δότες. Αριθμός ο οποίος θα πολλαπλασιαστεί, εάν το project εξελιχθεί.

Οι 175 υγιείς εθελοντές θα περάσουν από μια πλήρη εξέταση που περιλαμβάνει τη συλλογή σωματικών υγρών όπως αίμα, σάλια και δάκρυα τα οποία θα μελετήσει η ομάδα 100 ειδικών της Google Χ, με επικεφαλής τον πρωτοπόρο της πρόληψης του AIDS, μοριακό βιολόγο Andrew Conrad, προτού σταλούν στα πανεπιστήμια του Duke και του Stanford για περαιτέρω μελέτη.

 


Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει μια 100% ακριβή απεικόνιση ενός απόλυτα υγιούς ανθρώπινου σώματος.


Ο τελικός στόχος του Baseline Study είναι να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς και μέτρο σύγκρισης της χημείας ενός απόλυτα υγιούς ανθρώπινου σώματος ώστε να βοηθήσει την ιατρική και τη βιολογία στην ταυτοποίηση και πρόληψη δυσλειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού. Η Google, απάντησε στην ερώτηση περί απορρήτου των στοιχείων που θα συγκεντρώσει, λέγοντας ότι «η συλλογή τους είναι ανώνυμη και τα στοιχεία δεν θα δοθούν πουθενά, ενώ θα υπάρχει επίβλεψη της διαδικασίας από εξωτερική ομάδα ειδικών που θα ελέγχουν τη ροή των πληροφοριών».


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ