Έτοιμοι οι ρομποτικοί φίλαθλοι!

Την ατμόσφαιρα και το κλίμα στα παιχνίδια της σκοπεύει να βελτιώσει η νοτιοκορεατική ομάδα μπέιζμπολ Hanwha Eagles, η οποία καταφεύγει στην υψηλή τεχνολογία για να…αυξήσει την ανταπόκριση των φιλάθλων της.

 

Συγκεκριμένα, η κορεατική ομάδα φέρνει στα γήπεδά της ένα πλήθος από ρομποτικούς «φιλάθλους», οι οποίοι ελέγχονται εξ αποστάσεως, μέσω του Ίντερνετ, από χρήστες- πραγματικούς φιλάθλους που δεν μπορούν να παρίστανται οι ίδιοι στα ματς.

Τα ρομπότ μπορούν να επευφημούν την ομάδα, να φωνάζουν συνθήματα και να κάνουν «κύμα», ωστόσο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, απουσιάζει η δυνατότητα «εισβολής» στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τον έλεγχο των κινήσεων, ο χρήστης-φίλαθλος μπορεί να ανεβάσει και το πρόσωπό του στο ρομπότ.


Μόνο με ρομποτικούς «φιλάθλους» ίσως καταφέρουμε κι εμείς να καταστείλουμε τελικά τη βία στα κυπριακά γήπεδα…


Όπως ανέφερε στο ΒΒC ο Ματ Κάτλερ, του SportBusiness International, είναι σημαντικό για τις επαγγελματικές ομάδες να δίνουν στους φιλάθλους τους περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν -ειδικά στις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες.

 Σε παρόμοιο «μήκος κύματος» είχε κινηθεί και η ανακοίνωση της Ιαπωνίας στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς της για το Μουντιάλ του 2022, ότι προσβλέπει στην ανάπτυξη ολογραφικής τεχνολογίας για την «αναπαραγωγή» παιχνιδιών σε άλλες τοποθεσίες πέραν του γηπέδου όπου λαμβάνει χώρα ο αγώνας, με φιλάθλους να παρακολουθούν ζωντανά. Ωστόσο, η ανάπτυξη της τεχνολογίας σταμάτησε όταν νικητής της συγκεκριμένης «κούρσας» αναδείχθηκε το Κατάρ.


Πηγή: Euronews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ