Μια «Παλιά Ιστορία» θα σου πω [Ολοκαίνουργια ταβέρνα στην Πάφο]

Article featured image
Article featured image

Αφού κάνεις το μπάνιο σου στα πεντακάθαρα και πολύ κρύα νερά στο Λατσί, ανηφόρισε για Νέο Χωριό κάνοντας άλτ στο κέντρο του χωριού. Στο κατώφλι της «Παλιάς ιστορίας», η οικογένεια της Άνθης θα ‘ναι έτοιμη να σου σφίξει το χέρι, να σου πει την -σαν παραμύθι- ιστορία του μαγαζιού και να σε μυήσει στην παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα.

 

Σε μια πανέμορφη αυλή με άσπρο χαλίκι και φωτισμένα λεμονόδεντρα θα απολαύσεις αρχικά τα μεζεδοτσιμπήματα με επιλογές όπως δυοσμομυριστή σαλάτα, χούμους, δροσερό τζατζίκι και τσακκιστές ελιές.

Στην πορεία, στο τραπέζι θα έρθει κάππαρη από το χωριό, ψωμί σπιτικό και λαδοριγανάτο, θαλασσινό αλάτι στο μπολ μαζεμένο από τα βράχια της περιοχής του Ακάμα, λουκάνικα του παππού, τοπικό κρασί, μαμαδίστικα κολοκυθάκια με αυγά, νοτισμένα με ντομάτα κεφτεδάκια της γιαγιάς, πλάι σε καλοφτιαγμένο πουργούρι, τηγανιτά μανιταράκια με κόλιανδρο, γεμιστά κολοκυθολούλουδα, ολόφρεσκο λουβί με κολοκύθι πάλκαπα, σουβλάκι (χοιρινό και κοτόπουλο), σεφταλιές, αρωματικό χαλβά και σπιτικά γλυκά ή φρούτα εποχής.

Κάπως έτσι είναι ο «Μεζές του Παππού» (€16 το άτομο) που προσφέρει η «Παλιά Ιστορία». Μια καθαρά, παραδοσιακά κυπριακή γαστριμαργική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις αυτό το καλοκαίρι

Γεωργίου Παρασκευά 1, Νέο Χωριό, Πάφος .Δευτέρα-Κυριακή 18.30-23.30. Πληροφορίες 99434720, 26322347.


Πηγή: Time Out Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ