Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2014 (μέχρι σήμερα)

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το λονδρέζικο περιοδικό Dazed, οι δέκα καλύτερες ταινίες του 2014 μέχρι τώρα είναι:

 

 

 

 

STRANGER BY THE LAKE

Eξίσου περίπλοκο και σαφές, το arthouse θρίλερ του Alain Giraudie’s που εκτυλίσσεται σε μια λίμνη που λειτουργεί ως cruιsing-spot για άνδρες που ψάχνονται είναι μία από τις πιο τολμηρές και ειλικρινείς κινηματογραφικές απόπειρες που πραγματεύονται τις αλληλένδετες έννοιες του ρίσκου και της επιθυμίας που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη.

 

NYMPHOMANIAC

Η Charlotte Gainsbourg υποδύεται τη νυμφομανή Τζόε, η οποία εξιστορεί τις σαρκικές της εμπειρίες στον άνδρα που τη βοήθησε να αλλάξει ζωή μετά από έναν ξυλοδαρμό.

Με βασικά χαρακτηριστικά το σκανδαλώδες χιούμορ και την τολμηρή φιλοσοφία, με αυτήν την ταινία ο περιβόητος Δανός σκηνοθέτης Lars Von Trier υπερβαίνει εαυτόν και μας εκτινάσσει πραγματικά σε μια άλλη διάσταση.

 

THE DOUBLE

Ο Άγγλος σκηνοθέτης Richard Ayoade έχει καταφέρει να παράξει ένα εκπληκτικό, κινηματογραφικό remake της κλασικής ομώνυμης νουβέλας του 19ου αιώνα από τον Ντοστογιέφσκι .

Μια ατμοσφαιρική, μαύρη κωμωδία με πολλά σύγχρονα στοιχεία από το Λονδίνο του σήμερα αλλά και με πολλές αναφορές στην εντυπωσιακή μα και μυστηριώδη αίγλη μιας άλλης εποχής .

 

UNDER THE SKIN

Η ηθοποιός Scarlett Johansson υποδύεται μια ξένη φεμ φατάλ που οδηγεί ένα βαν στην ορεινή Σκωτία παρασύροντας διάφορους άντρες στο θάνατο με αψυχολόγητα κίνητρα και ακραίες μεθόδους. Με την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Jonathan Glazer.

 

EXHIBITION

Σε αυτό το παιχνιδιάρικο και επιβλητικό σε εικόνα και πλοκή ψυχολογικό θρίλερ, η Joanna Hogg παρουσιάζει ένα σκοτεινό και ευφυές σενάριο που επικεντρώνεται στην κρίση που περνά ένα ζευγάρι καλλιτεχνών.

 

THE PUNK SINGER

Ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ από τον σκηνοθέτη Sini Anderson για τη ζωή της Αμερικανίδας μουσικού και φεμινίστριας Kathleen Hana, το όνομα της οποίας ταυτίστηκε με την πανκ γυναικεία κουλτούρα και την αποδοχή της.

 

A TOUCH OF SIN

Μια ταινία που έκανε θραύση σε όποιο φεστιβάλ προβλήθηκε.  Ένα τολμηρό σχόλιο στη μοντέρνα Κίνα και στην απότομη και απροετοίμαστη βουτιά της στον άγριο καπιταλισμό.

Η ταινία μεταφέρει στην οθόνη τέσσερα περιστατικά που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, στα οποία άνθρωποι έπεσαν θύματα βίας και διαφθοράς. 

 

WE ARE THE BEST!

O Σουηδός σκηνοθέτης Lukas Moodysson επανεμφανίζεται με μια ταινία εξίσου γλυκιά και κυνική.

Η ταινία εξιστορεί την πορεία τριών κοριτσιών στη Στοκχόλμη της δεκαετίας του 80 που σχηματίζουν μια μουσική μπάντα: τη Bobo, τη Κlara και την καινούρια τους φίλη Hedvig, μια συντηρητική χριστιανή που οι δύο πρώτες αποφασίζουν να μυήσουν στην underground κουλτούρα της πάνκ.

 

THE GRAND BUDAPEST HOTEL

Με τη χαρακτηριστική απολαυστική φαντασία του Wes Anderson και καμωμένη με λεπτομέρεια που συναρπάζει, η ταινία μας μεταφέρει σε ένα φημισμένο ξενοδοχείο στην Ανατολική Ευρώπη της δεκαετίας του 20, όπου ο συμπαθής θυρωρός αναθέτει στον γκρούμερ την αποστολή να τον βοηθήσει να κρύψουν μια ανεκτίμητης αξίας ζωγραφιά που του άφησε μια ερωμένη του, καθώς οι συγγενείς της παραμονεύουν όπως τα κοράκια για να την αρπάξουν.

 

FRANK

Ο Michael Fassbender πρωταγωνιστεί σε αυτή την πολύ μαύρη και πολύ αστεία και αλλόκοτη ταινία για μια μπάντα indie μουσικής που αποκλείστηκε από το να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ.

Σκηνοθετημένη από τον Lenny Abrahamson και εμπνευσμένη από την τηλεόραση των έιτις και τη ραδιοφωνική περσόνα Frank Sidebottom.

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ