Τρεις πύργοι καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα

Article featured image
Article featured image

Σε σύννεφο καπνού μετατράπηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τρεις πύργοι ενός ενεργειακού σταθμού στο Oxfordshire στη Βρετανία.

Οι τρεις ιστορικοί πύργοι, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες κατεδαφίστηκαν από 180 κιλά εκρηκτικών.

Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής αψήφησαν την οδηγία που είχε εκδώσει η εταιρεία RWE Npower να μείνουν μακριά από την τοποθεσία και έχασαν τον ύπνο τους για να δουν την έκρηξη ζωντανά.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα είχαν μαζευτεί πάνω από 3,000 υπογραφές από ντόπιους με σκοπό η ώρα της έκρηξης να μεταφερόταν ώστε να μπορέσει να την παρακολουθήσει περισσότερος κόσμος.

Η Npower όμως δεν υπέκυψε και δήλωσε πως η έκρηξη επιλέχθηκε ανάμεσα στις 3 και 5πμ για λόγους ασφαλείας των πολιτών αλλά και για να μην επηρεαστούν οι  γειτονικοί δρόμοι και σιδηροδρομικό δίκτυο.

 

Τελικά, 15 λεπτά πριν τις 5μμ ήχησε ο συναγερμός και περίπου 1,500 άτομα μαζεύτηκαν για να παρακολουθήσουν το εκρηκτικό θέαμα με το Twitter να παίρνει (επίσης) φωτιά.

«Μπουμ! Πάει ακόμα ένα μέρος της παιδικής μου ηλικίας» τουίταρε κάτοικος της περιοχής.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως 3 από τους πύργους Didcot κατεδαφίστηκαν απόψε» έγραψε ένας άλλος.

Κάποιοι από αυτούς που παρακολούθησαν την έκρηξη ζωντανά τη χαρακτήρισαν «επική», και άλλοι πως είναι «δραματικό το να τη βλέπεις» και «περίεργο συναισθηματικά».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ