Επίθεση κατά της Playstation

Article featured image
Article featured image

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν για 10 σχεδόν ώρες την Κυριακή το Playstation Network και το Sony entertainment network μετά από ηλεκτρονική επίθεση η οποία «γέμισε» τους σέρβερ με αποτέλεσμα να μη μπορούν να λειτουργήσουν.

Την ίδια ώρα, πτήση στην οποία βρισκόταν ένα διοικητικό στέλεχος της εταιρείας αναγκάστηκε να αλλάξει διαδρομή μετά από απειλή που δέχθηκε για βόμβα.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που δέχεται το Playstation Network, μετά την αντίστοιχη του 2011, η οποία ήταν αρκετά πιο σοβαρή καθώς τότε υπήρξε μεγάλη υποκλοπή στοιχειών.

Δύο ομάδες χάκερ, η «Lizard Squad» και η «Fame» ανέλαβαν την ευθύνη μέσω Twitter, με τη δεύτερη να διαψεύδει την πρώτη, παρουσιάζοντας αρκετά κενά στην ασφάλεια του Playstation Network.

Η συγκεκριμένη επίθεση φαίνεται να έχει γίνει ως προειδοποίηση, αφού μέσα από tweet της ομάδας «Fame» αναφέρεται ότι η Sony θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Microsoft σε ότι αφορά στην ασφάλεια και να μην επιτρέπει την πρόσβαση Playstation που έχουν υποστεί jailbreak στο δίκτυό της.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ