Τεμαχισμένη κόμπρα σκότωσε τον αποκεφαλιστή της

Τη ζωή του από ..το κεφάλι της κόμπρας που μόλις είχε κόψει από το υπόλοιπό της σώμα έχασε ένας σεφ στη νότια Κίνα, ο οποίος προσπαθούσε να τεμαχίσει το τρομακτικό φίδι για την παρασκευή ενός ιδιαίτερου πιάτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το κομμένο κεφάλι του ερπετού δάγκωσε το χέρι του σεφ 20 λεπτά μετά που πέθανε.

O Peng Fan από την επαρχία Guangdong ετοίμαζε σούπα από κόμπρα, ένα πιάτο που θεωρείται πολύ ξεχωριστό στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κεφάλι της κόμπρας τον δάγκωσε στο χέρι, όταν εκείνος πήγε να το πετάξει στον κάδο. Ήταν καθαρά μια αντανακλαστική κίνηση των μυών του κεφαλιού του φιδιού, που όμως απέβη μοιραία για τον σεφ. «Μετά τον αποκεφαλισμό σταματούν οι βασικές οργανικές λειτουργίες, όμως υπάρχουν ακόμη αντανακλαστικές κινήσεις» εξήγησε ο ειδικός στα φίδια Yang Hong-chang, ο οποίος μελετά τις κόμπρες επί 40 χρόνια.

Ένας πελάτης του εστιατορίου στο οποίο εργαζόταν ο σεφ φέρεται να δήλωσε το εξής: «Είμασταν στο εστιατόριο για τα γενέθλια της γυναίκας μου, όταν ξαφνικά σημειώθηκε μεγάλη φασαρία. Δε γνωρίζαμε τι είχε συμβεί, όμως ακούγαμε κραυγές από την κουζίνα. Κλήθηκε γιατρός στο εστιατόριο, όμως μέχρι να φτάσει η βοήθεια ο άνθρωπος είχε ήδη πεθάνει».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε, σχολιάζοντας το περιστατικό: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, όμως όλα δείχνουν ότι ήταν ατύχημα. Ο οργανισμός του θύματος δεν άντεξε στο δηλητήριο. Δε μπορούσε να γίνει τίποτα για να σωθεί. Μόνο το αντίδοτο θα μπορούσε να τον έχει σώσει, όμως οι διασώστες δεν πρόλαβαν να φτάσουν έγκαιρα. Είχε προετοιμάσει το φίδι ο ίδιος, όμως στάθηκε άτυχος. Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα».

Το συγκεκριμένο είδος κόμπρας φτύνει δηλητήριο που περιέχει νευροτοξίνη, η οποία παραλύει το αναπνευστικό σύστημα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ