Πτώση ανεμόπτερου στην Fontana Amoroza [στον Ακάμα]

Article featured image
Article featured image

 

Με πολλαπλά κατάγματα στα άκρα νοσηλεύεται 46χρονος από τη Λευκωσία, ο οποίος τραυματίστηκε χθες βράδυ όταν το ανεμόπτερο με το οποίο πραγματοποιούσε πτήση κατέπεσε στην περιοχή του Ακάμα.

 

Ο 46χρονος κατόρθωσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία με το κινητό του τηλέφωνο και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση εντοπισμού του και διάσωσης του. Βρέθηκε σε δύσβατη περιοχή από όπου ανασύρθηκε με ελικόπτερο και διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και στη συνέχεια κατόπιν δικής του επιθυμίας σε ιδιωτική κλινική της Λευκωσίας.

 

Η επίσημη ανακοίνωση

«Στις 5 Αυγούστου 2014 και ώρα 19.50, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση, μέσω του Γενικού Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς, σχετικά με πτώση υπερελαφρού αεροσκάφους στην περιοχή ‘Fontana Amoroza’ του Ακάμα, με έναν επιβαίνοντα.



Φοντάνα Αμορόζα (φωτογραφία: static.panoramio.com)

Το ΚΣΕΔ ανταποκρίθηκε άμεσα και συντόνισε την εκτέλεση επιχείρησης  εντοπισμού και διάσωσης του τραυματία αποστέλλοντας άμεσα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης της Αεροπορίας Εθνικής Φρουράς στην περιοχή. Στην επιχείρηση μετείχαν δυνάμεις του Αστυνομικού Σταθμού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πόλεως Χρυσοχούς, μέλη του Τμήματος Δασών, πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς και ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς.

Ο τραυματίας εντοπίστηκε στις 20.35 σε δύσβατη περιοχή και μετά από συντονισμένες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων  και του πληρώματος του ελικοπτέρου, έγινε κατορθωτή η ανάσυρσή του από το ελικόπτερο της 460 Μοίρας Ε-Δ και διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Ο τραυματίας, Ελληνοκύπριος 46 χρονών,  φέρει πολλαπλά κατάγματα στα κάτω άκρα. Η κατάστασή του είναι σταθερή.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος, ενώ η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία».


Πηγή: Κυπε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ