Απαγχονίστηκε ο ύποπτος για την κλοπή των ιατρικών φακέλων του Schumacher

Article featured image
Article featured image

Νεκρός βρέθηκε στο κελί του, στη φυλακή της Ζυρίχης, ο ύποπτος για την κλοπή των απόρρητων ιατρικών φακέλων του Michael Schumacher του οποίου η ταυτότητα δεν είχε δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα, πέραν από το στοιχείο ότι επρόκειτο για υπάλληλο (μάνατζερ) της εταιρίας «Rega» η οποία ήταν υπεύθυνη για τη μεταφορά του Γερμανού πιλότου στην Ελβετία (από τη Γαλλία) κατά την περίοδο μετά το ατύχημα του.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του λίγο πριν την προγραμματισμένη εμφάνιση του ενώπιον του δικαστηρίου.

Η ελβετική αστυνομία ξαφνιάστηκε καθώς ο ύποπτος δεν παρουσίαζε καθόλου στοιχειά ανθρώπου ο οποίος είχε τάσεις αυτοκτονίας ή γενικότερα ψυχολογικά προβλήματα. Απορρίπτει όμως το ενδεχόμενο του φόνου, καταγράφοντας το περιστατικό ως αυτοκτονία.

 Εκπρόσωπος της οικογένειας του Schumacher, αφού ενημερώθηκε για το συμβάν, δήλωσε «Δεν υπάρχουν σχόλια, είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την ενεργεία αυτή».

 Σύμφωνα με την αστυνομία ο ύποπτος βρισκόταν υπό κράτηση εδώ και μια εβδομάδα, δηλώνοντας αθώος στις ανακρίσεις.

Αντιμετώπιζε την κατηγορία κλοπής προσωπικών στοιχειών του Schumacher και πιο συγκεκριμένα των ιατρικών του φακέλων. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο ύποπτος είχε ως στόχο την πώληση των φακέλων αυτών σε διάφορα πρακτορεία ειδήσεων και άλλα media στην τιμή των 50.000 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι ο Schumacher ξύπνησε από το κώμα στο οποίο βρισκόταν για αρκετό χρονικό διάστημα, δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα περαιτέρω στοιχειά για τον ίδιο , εκτός του ότι παραμένει ακόμη στην ίδια ελβετική κλινική.


Πηγή: The Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ