Ο πολιτικός πολιτισμός της βουλευτού Μαρίας Γιαννακάκη [αναφορικά με το πλαστό πτυχίο του συζύγου της]

Article featured image
Article featured image

Ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, Κώστας Γασπαρινάτος, φαίνεται ότι εργάζεται στο δημόσιο με πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics.

 

O κ. Γασπαρινάτος είχε προσληφθεί στον δήμο Κορυδαλλού τη δεκαετία του 1980 ως ΔΕ, αλλά αργότερα έγινε ΠΕ καθώς εμφάνισε το εν λόγω πτυχίο.

Πώς αντιδρούν συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι πολιτικοί; Γίνονται έξαλλοι, μιλούν για επινοημένες σκευωρίες, κουνάνε το δάχτυλο, και κατηγορούν τους πάντες που προσπαθούν να κατηγορήσουν την οικογένειά τους -κι ας ξέρουν στις περισσότερες των περιπτώσεων ότι όσα τους καταμαρτυρούνται είναι αληθή!

Αλήθεια, δεν είναι ευχάριστη αλλαγή να βλέπεις την κυρία Γιαννακάκη, ούτε να επικαλείται συνωμοσίες και αόρατους εχθρούς που έστησαν σκευωρίες, ούτε να αρνείται τα πάντα και αν μη τι άλλο να επιδεικνύει έναν πολιτικό πολιτισμό, αιφνιδιάζοντάς μας ευχάριστα;

 

Αυτούσια η δήλωση της βουλευτού:

«Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψη του, πλαστό πτυχίο.

Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγο μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο.

Ως Έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.

Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγο μου.

Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και  την πολιτική μου δραστηριότητα  δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός για δικές τους σκοπιμότητες, δεν θα καταφέρουν τίποτα».


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ