Καμπάνια υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα των ακτών [και η επένδυση-μαμούθ της Αρχιεπισκοπής στη Γεροσκήπου]

Article featured image
Article featured image

Διαδικτυακές υπογραφές εναντίον του νομοσχεδίου με τίτλο «Νόμος που Τροποποιεί τους περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμους του 1972 μέχρι 2013» μαζεύει η λεγόμενη «Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αναφέρεται στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας, αποσκοπεί στον κατακερματισμό του θαλάσσιου χώρου σε τεμάχια προς πώληση από το ίδιο το κράτος, με στόχο την προσέλκυση και εξυπηρέτηση ιδιωτικών επενδύσεων. 

Η Πρωτοβουλία καλεί όλες και όλους να πάρουν θέση έναντι του καταστροφικού, άδικου και σκανδαλώδους, όπως το χαρακτηρίζουν, τροποποιητικού νομοσχεδίου με το οποίο «τα επιχειρηματικά κέρδη και τα ιδιωτικά συμφέροντα μπαίνουν απροκάλυπτα πάνω από τα δικαιώματα των ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος».

«Κάτω τα χέρια σας από τις παραλίες μας, την ακτογραμμή και τη θάλασσα: τα κοινά δεν είναι προς πώληση!» αναφέρεται με υπογραμμισμένα γράμματα στο κείμενο του καλέσματος που καλεί όλους όσοι εναντιώνονται στο νομοσχέδιο να υπογράψουν εδώ.

 

 

Αρχιεπισκοπή: άλλου παπά ευαγγέλιο

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ευρεία σύσκεψη υπό τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και παρουσία των Υπουργών Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου και Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, με θέμα τη μεγάλη επένδυση Ούγγρου επιχειρηματία στη Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, το οποίο θα κτισθεί σε μια μεγάλη έκταση και θα περιλαμβάνει τρία με τέσσερα ξενοδοχεία, μία μαρίνα σκαφών, καθώς και ένα τεχνητό νησί, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθούν πολυκατοικίες. 

Σκοπός του Ούγγρου επενδυτή είναι να προσελκύσει πλούσιους επιχειρηματίες από τη χώρα του και αλλού, οι οποίοι να μεταφέρουν τις εταιρείες τους στην Κύπρο και να διαμένουν μόνιμα στις εγκαταστάσεις της επένδυσης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ