Ευρωπαίοι εθελοντές βοηθάνε τους κατοίκους της Λυσού [Το λες και «Worldwide Village»]

Article featured image
Article featured image

Τη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι διαφόρων χωριών του νησιού, όπως για παράδειγμα η Λυσός, αναφορικά με το ότι δεν υπάρχουν αρκετά εργατικά χέρια, έρχεται να δώσει το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών.

Συγκεκριμένα, πρότεινε να στείλει εθελοντές για να τους βοηθήσουν με αντάλλαγμα τη διαμονή και τη διατροφή.



Από την Γιώτα Κούμουρου



Μέσω του νέου αυτού προγράμματος που έχει αρχίσει στις 23/08/2014 και θα διαρκέσει μέχρι τις 18/09/2014, το χωριό Λυσός, στην Πάφο, θα φιλοξενήσει εθελοντές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με απώτερο σκοπό να συμμετάσχουν μαζί με τους κατοίκους της περιοχής σε αγροτικές και καθημερινές ασχολίες.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 14 άτομα από Ρουμανία Ιταλία και Σλοβενία καθώς και νέοι της περιοχής. Οι κάτοικοι του χωριού φιλοξενούν και βοηθούν τους εθελοντές να γνωρίσουν την κυπριακή κουλτούρα, καθώς ήθη και έθιμά της.

Εμπνευστής της όλης ιδέας είναι ο εκπαιδευτικός  Παναγιώτης Θεοδώρου ο οποίος είναι συντονιστής προγραμμάτων στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών. Όπως δήλωσε στη CITY η ιδέα προέκυψε παρατηρώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν παραμερισμένα χωριά.

Το πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών είναι ένας  μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος εδώ και 15 χρόνια συμμετέχει και οργανώνει διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για νέους και ενήλικες. Ένα από αυτά είναι και το εν λόγω μαθησιακό πρόγραμμα Worldwide Village - European voluntary service (EVS).

 



 

Μπορείς κι εσύ να συμμετάσχεις!

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε ανάλογο πρόγραμμα στο εξωτερικό για να γνωρίσετε νέους τόπους και κουλτούρες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών τηλεφωνικός στο 22256782 ή μέσω email στο info@politistiko-ergastiri.org.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ