Οι τζιχαντιστές καλούνται σε δολοφονίες αθώων πολιτών

Article featured image
Article featured image

Να σκοτώνουν ανύποπτους πολίτες -κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους- σε όλο το κόσμο καλεί τους υποστηρικτές του το Ισλαμικό Κράτος. Η είδηση αυτή προκαλεί τρόμο ανά το παγκόσμιο αφού δεν μπορείς εύκολα να αποτρέψεις κάποιον που είναι αποφασισμένος να δολοφονήσει χωρίς αιτία.

 

Ο Εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι δημοσίευσε στο διαδίκτυο το συγκεκριμένο μήνυμα σε πολλές γλώσσες «Εάν μπορείτε να σκοτώσετε έναν Αμερικανό ή Ευρωπαίο άπιστο -κυρίως κακούς και βρωμερούς Γάλλους- ή έναν Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε πολίτη χώρας που συμμετέχει σε έναν συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, στηριχτείτε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με οποιονδήποτε τρόπο».

Η έκκληση αυτή, έκτος από τον τρόμο που σπέρνει δημιουργεί πρόβλημα ακόμη και στην πλειοψηφία των μουσουλμάνων που ζουν στη Δύση και δεν είναι φανατικοί, καθώς θα καλούνται πολύ συχνά να αποδείξουν ότι δεν είναι εν δυνάμει δολοφόνοι στο κυνήγι των μαγισσών που αναμένεται να αρχίσει.

Με την κίνησή αυτή οι τζιχαντιστές φαίνεται να επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τους πολίτες των χωρών που τους πολεμούν ως μέσο πίεσης που θα ενταθεί μετά τις πρώτες δολοφονίες που θα σημειωθούν από άτομα που θα τους υπακούσουν τυφλά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ