Αυθεντικό το βίντεο της απαγωγής του Γάλλου ομήρου [δεν υποχωρούμε διαμηνύει το Παρίσι]

Article featured image
Article featured image

Την αυθεντικότητα του βίντεο που εμφανίζει εικόνες του Γάλλου ομήρου Ερβί Γκουρντέλ, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής την Κυριακή ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Οι απειλές από αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση δείχνουν για μια ακόμη φορά την ακραία σκληρότητα της Daech (Ισλαμικού Κράτους) και εκείνων των ομάδων που λένε ότι συνδέονται μαζί του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην Αλγερία έχει τη βάση της η οργάνωση «Στρατιώτες του Χαλιφάτου», η οποία στις 14 Σεπτεμβρίου διακήρυξε την πίστη της στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ακραία οργάνωση λέει ότι θα σκοτώσει τον Γάλλο όμηρο μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εάν το Παρίσι δεν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και τη συμμετοχή του στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

«Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στις απειλές της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μια τρομοκρατική ομάδα δεν μπορεί να μεταβάλει τη θέση της Γαλλίας», δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράντ Φαμπιούς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ