Οι αριστεροί μυρίζουν διαφορετικά από τους δεξιούς [σύμφωνα με επιστημονική έρευνα]

Article featured image
Article featured image

Το δικό τους ιδεολογικό στίγμα δίνουν οι μυρωδιές ενός ανθρώπου, σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων Πενσιλβάνια, Χάρβαρντ και Μπράουν που δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό πολιτικής επιστήμης American Journal of Political Science.  

Όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές, δεξιοί και αριστεροί έχουν διαφορετική μυρωδιά και μάλιστα οι άνθρωποι ξεχωρίζουν ποιος είναι συντηρητικός και ποιος προοδευτικός μόνο με τη μύτη.  

Οι 146 εθελοντές που τοποθετήθηκαν με βάση τις πολιτικές του πεποιθήσεις, κλήθηκαν να φοράνε επί 24 ώρες κάτω από την μασχάλη τους σφουγγαράκια για να ποτιστούν με τον ιδρώτα τους.

Σε αυτό το διάστημα δεν έπρεπε να κάνουν μπάνιο ή να φοράνε άρωμα.  

Στη συνέχεια, μια δεύτερη ομάδα μύριζαν τα σφουγγαράκια και τα βαθμολογούσαν σε μια κλίμακα από το ένα έως πέντε. Και αυτοί οι εθελοντές προηγουμένως είχαν δηλώσει τις πολιτικές προτιμήσεις τους.  

Η δεύτερη ομάδα δεν μπορούσε να συσχετίσει συγκεκριμένη ομάδα με συγκεκριμένη οσμή, χωρίς να το συνειδητοποιούν όμως οι εθελοντές προτιμούσαν περισσότερο τη μυρωδιά αυτών με τους οποίους ταίριαζαν ιδεολογικά.  

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξηγεί γιατί οι άνθρωποι βρίσκουν συχνά σεξουαλικό και συναισθηματικό σύντροφο με τον οποίο ταιριάζουν και πολιτικά.  

Σημειώνουν πάντως ότι υπάρχει εως 10% πιθανότητα τα ευρήματα τους να είναι τυχαία και ζητάνε και άλλη έρευνα.   


Πηγή:LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ