Είναι η φούστα εργαλείο για έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου;

Article featured image
Article featured image

Νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση BMJ Open, συσχετίζει το μέγεθος της φούστας με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και εφιστά την προσοχή για κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες που βλέπουν να αλλάζουν μέγεθος στην φούστα τους.

 

Οι γυναίκες που αλλάζουν μέγεθος στη φούστα τους έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Συγκεκριμένα, όταν «ανέβαιναν» ένα νούμερο ανά 10 χρόνια, μετά τα μέσα της δεύτερης δεκαετίας της ζωής τους, φάνηκε στη μελέτη πως αντιμετώπιζαν κατά 33% αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού μετά την εμμηνόπαυση. Το αυξημένο βάρος και ιδιαίτερα η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς είναι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο.

Η μελέτη αυτή είναι βασισμένη σε δεδομένα που αφορούσαν περισσότερες από 90.000 γυναίκες από την Αγγλία, ηλικίας 50 με 70 ετών. Σε διάστημα τριών ετών, 1.090 γυναίκες εκδήλωσαν καρκίνο του μαστού.

Το νούμερο της φούστας από την ηλικία των 25 έως και μετά την εμμηνόπαυση ήταν ενδεικτικό του κινδύνου που διέτρεχαν οι γυναίκες αυτές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ