Το προβληματικό iOS 8.0.1 [και ένας Οδηγός Σωτηρίας]

Article featured image
Article featured image

Πόση πίεση να αντέξει η άμοιρη η Apple; Δεν πρόλαβε ακόμα να διαχειριστεί το πρόβλημα με το iPhone 6 που… λυγίζει, προκύπτει τώρα μείζον θέμα με το iOS 8.0.1 το οποίο… αποδεικνύεται προβληματικό.

 

Λόγω της δυσλειτουργίας του αναγκάστηκε να το ανακαλέσει προκειμένου να επανακυκλοφορήσει την αναβαθμισμένη και σωστή έκδοση. Παρά όμως το γεγονός πως υπάρχει τρόπος να το απεγκαταστήσουμε [διαβάστε παρακάτω τον Οδηγό Σωτηρίας] πολλοί ήταν οι ιδιοκτήτες συσκευών της Apple οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν restore τις συσκευές τους χάνοντας έτσι πολύτιμα αρχεία και δεδομένα.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Apple ζήτησε συγγνώμη για την πρόκληση «μεγάλης αναστάτωσης» στους χρήστες και ανέφερε ότι οι μηχανικοί της εργάζονται πυρετωδώς για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Τις τελευταίες ώρες είναι ήδη στον αέρα η νέα ανανεωμένη έκδοση του iOS 8 (8.0.2), η οποία διορθώνει τα προβλήματα συνδεσιμότητας με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και το TouchID μετά την προηγούμενη αναβάθμιση, επιλύει το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί με το HealthKit και την ανάρτηση στο App Store εφαρμογών που επεξεργάζονται δεδομένα σχετικά με την υγεία, απαντά στην πιθανή απενεργοποίηση πληκτρολογίων προερχόμενων από τρίτους, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που εμπόδιζε κάποιες εφαρμογές από το να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες και διορθώνει διάφορα άλλα λιγότερο αντιληπτά bugs.

Σύμφωνα με το CNBC, η Apple υποστήριξε ότι λιγότερα από 40.000 iPhones επηρεάστηκαν τελικά από τα προβλήματα που ανέκυψαν με την έκδοση 8.0.1 του iOS.




Οδηγός Σωτηρίας

Αν δεν προλάβατε να διαβάσετε τα νέα και εγκαταστήσατε το 8.0.1 στο κινητό σας καθιστώντας το... άχρηστο, δείτε πως μπορείτε να το επαναφέρετε χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας:

1. Στις ρυθμίσεις του iCloud κλείστε την επιλογή Find my iPhone.

2. Κατεβάστε το «παλιό» iOS 8.0 από τα αρχεία που θα βρείτε εδώ για τη συσκευή σας.

3. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του iTunes στον υπολογιστή σας από εδώ.

4. Συνδέστε το κινητό σας στον υπολογιστή.

5. Ανοίξτε τα iTunes

6. Βρείτε το τηλέφωνό σας στην αριστερή στήλη

7. Επιλέξτε «έλεγχος για ενημερώσεις» ενώ συγχρόνως πατάτε το πλήκτρο shit (σε PC) και το πλήκτρο Option (σε Mac) or Control (on a Windows PC).

8. Στο παράθυρο που θα βγει, βρείτε το iOS 8.0 Που κατεβάσατε και επιλέξτε το.

9. Στο τηλέφωνό σας θα εγκατασταθεί το παλαιότερο λογισμικό χωρίς να χάσετε δεδομένα.

10. Μόλις το τηλέφωνο επανεκκινηθεί ενεργοποιήστε ξανά το FindMyPhone στο iCloud.

 

Δυστυχώς, αυτός είναι απλώς ένας οδηγός καθώς με τις αναβαθμίσεις λογισμικού κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Αν η παραπάνω διαδικασία δεν πετύχει, θα πρέπει να κάνετε εξολοκλήρου restore στο τηλέφωνό σας για να «τραβήξει» το iOS 8.0 επίσημα από τους servers της Apple.


Πηγή: Kool News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ