Στα 65 km το όριο ταχύτητας στη λεωφόρο Γρ. Διγενή

Article featured image
Article featured image

Αποφασίστηκε σήμερα από το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, η αύξηση του ορίου ταχύτητας στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή Λευκωσίας, από 50 χιλιόμετρα σε 65, αφού μετά την εγκατάσταση των δύο καμερών και την τοποθέτηση πλατό καταγγέλθηκαν περισσότεροι από 37 χιλιάδες οδηγοί, με μέσο όρο τα 200 εξώδικα ανά 24ωρο.

 

Το ζήτημα είχε εγερθεί από την Τροχαία και πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, όμως απορρίφθηκε μετά τις ενστάσεις του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

 Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, σε δηλώσεις του, μετά από τη συνεδρία του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, διευκρίνισε πως μετά την αύξησή του ορίου ταχύτητας σε 65 χιλιόμετρα δεν θα υπάρχει καμιά ελαστικότητα από πλευράς τροχαίας και οι καταγγελίες θα γίνονται σε πιο αυστηρό πλαίσιο.

«Και αυτό δεν συνεπάγεται ότι, επειδή το όριο θα πάει στα 65, θα γράφουμε στα 85. Αυτό είναι σημαντικό να το λάβει υπόψη του ο κόσμος, διότι πιστεύω ότι με το να έχουμε το όριο στα 50 και να γράφουμε στα 70 δεν εξυπηρετούμε τον οποιοδήποτε σκοπό. Εμείς θα αυξήσουμε το όριο στα 65, αλλά θα γράφουμε με ένα πολύ πιο μικρό περιθώριο από ό,τι ήταν η πρακτική μέχρι τώρα» δήλωσε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ