Womenpower: πως το ΤΕΠΑΚ δυναμώνει τη φωνή των γυναικών

Article featured image
Article featured image

Δύναμη στις γυναίκες και αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.

 

Πολύ ευχάριστα νέα μας έρχονται από το ΤΕΠΑΚ, το οποίο με στόχο την ενδυνάμωση της γυναικείας φωνής μέσω της τεχνολογίας έχει πετύχει την ανάληψη του προγράμματος «Womenpower» στην κατηγορία «Γυναίκες και Διάλογος» του προγράμματος «Mahallae».

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο στοχεύει να αναπτύξει μια ηλεκτρονική κοινωνική πλατφόρμα η οποία θα συμβάλει στην ενδυνάμωση των νέων γυναικών μέσω της παροχής συμβουλευτικής στήριξης από άτομα με μεγαλύτερη εμπειρία.

Απώτερος στόχος είναι η ενδυνάμωση της φωνής των γυναικών ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα και την καθιέρωση ίσων ευκαιριών.

Επιπλέον, η πλατφόρμα θα επιτρέπει στα μέλη της να οργανώσουν τοπικές συναντήσεις υποστήριξης/σεμινάρια WE-ME καθώς και ένα ετήσιο συνέδριο Womenpower στην ευρωμεσογειακή περιοχή.

 



Το «Womenpower» αφορά κυρίως στις γυναίκες που εργάζονται στον ακαδημαϊκό χώρο, στο χώρο των επιχειρήσεων αλλά και στο χώρο των επαγγελμάτων υγείας. Περισσότερα πεδία, ωστόσο, θα προστεθούν στην πλατφόρμα σε μεταγενέστερο στάδιο.

Υπεύθυνη για το έργο και κύρια ερευνήτρια είναι η Αντιγόνη Παρμαξή, υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών ενώ το έργο συντονίζεται από το Cyprus Interaction Lab του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών (Αντιγόνη Παρμαξή, Υποψήφια Διδάκτωρ, Δρ Άντρη Ιωάννου, Λέκτορας, Χριστίνα Βασιλείου, Υποψήφια Διδάκτωρ και Γιώργος Λάμπρου, Interaction Designer).

 



Περιλαμβάνει επίσης ακαδημαϊκούς από το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού και του Τμήματος Νοσηλευτικής.(Δρ Μαρία Καπαρδή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λογιστικής, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας ΤΕΠΑΚ) και του Τμήματος Νοσηλευτικής (Δρ Χριστιάνα Κούτα, Επίκουρη Καθηγήτρια, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας ΤΕΠΑΚ). 

Οι διά ζώσης συναντήσεις αναμένεται να επιτρέψουν στις γυναίκες να ανταλλάξουν ιδέες και να αναπτύξουν μια κοινότητα μεντόρων και μαθητευόμενων. 

To έργο χρηματοδοτείται από το UNDP με το ποσό των $30,000 και έχει συνολική διάρκεια δέκα μήνες (Ιούνιος 2014-Μάιος 2015).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ