Μοναχός πήγε να βοηθήσει και γκρεμοτσακίστηκε και αυτός [ανείπωτη τραγωδία στο Άγιο Όρος]

Article featured image
Article featured image

Ανείπωτη είναι η τραγωδία που εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στο Άγιο Όρος, όπου ένας μοναχός σκοτώθηκε και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, όταν τα δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν έπεσαν σε γκρεμό βάθους περίπου 70 μέτρων.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν το πυροσβεστικό όχημα με τους δύο επιβαίνοντες πυροσβέστες βγήκε στους δρόμους του Αγίου Όρους για την καθιερωμένη, ημερήσια περιπολία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάπου κοντά στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου και λόγω της σαθρότητας του οδοστρώματος το πυροσβεστικό έπεσε σε δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα οι δύο πυροσβέστες να τραυματιστούν.

Ακολούθως,  ο άτυχος μοναχός, ξεκίνησε με δικό του όχημα να πάει στον τόπο του ατυχήματος  πιθανότατα για να βοηθήσει στον εντοπισμό των πυροσβεστών, όμως 100 μόλις μέτρα πριν από το σημείο του πρώτου περιστατικού, το όχημα του ξέφυγε από τον δρόμο και γκρεμοτσακίστηκε και αυτό.«Είναι σαθρό το έδαφος και δεν το κατάλαβαν ούτε οι πυροσβέστες, ούτε ο μοναχός και έπεσαν στον γκρεμό, σε βάθος περίπου 60 - 70 μέτρων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι δύο πυροσβέστες ανασύρθηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενώ νεκρός ανασύρθηκε ένας από τους μοναχούς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ