Φρίκη με χιλιάδες νεκρούς στη Νιγηρία

Οι δεκαεπτά ψυχρές εκτελέσεις στο Παρίσι έχουν βγάλει όλη την Ευρώπη στους δρόμους και έχουν ορθώς προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλες τις χώρες της Δύσης, ανάμεσά τους και η συνήθως βολεμένη στον καναπέ της μικρή μας Κύπρος.

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που επικρατούν στον περίεργό μας κόσμο, επιβεβαιώνονται, ωστόσο, πλήρως, από τα πολύ πιο φρικιαστικά νέα που μας έρχονται από τη Νιγηρία.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι νεκροί από την τελευταία δολοφονική επίθεση της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ υπολογίζονται σε περισσότερους από 2000!

Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Νιγηρία κάνουν λόγο για αναρίθμητα πτώματα και εικόνες φρίκης ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης που πιθανολογείται πως ήταν αντίποινα στις επεμβάσεις που κάνει ο στρατός για να αποσπάσει από τους ισλαμιστές την πόλη Μπάγκα.  

Συνολικά αναφέρεται πως οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον 16 χωριών. Ένας ντόπιος αξιωματούχος που μίλησε στο CNN αναφέρει πως οι μαχητές έφτασαν απροειδοποίητα στο χωρίο Baga και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

«Ο κόσμος άρχισε να τρέχει προς κάθε κατεύθυνση και εκατοντάδες άλλοι κλείστηκαν στα σπίτια τους ενώ έξω μαίνονταν πόλεμος με εκρήξεις και πυροβολισμούς. Ακόμη και τώρα οι θάμνοι είναι γεμάτοι πτώματα» ανέφερε.  

«Ολόκληρες πόλεις έχουν καταστραφεί και καεί ολοσχερώς» ανέφερε ο γερουσιαστής του Borno, Ahmed Zanna στο NBC News.

«Όλη η περιοχή καλύπτεται με πτώματα». 

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ο τραγικός απολογισμός δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί ακριβής μια και δεν έχει γίνει σωστή καταμέτρηση και υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες κάτοικοι που αγνοούνται.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ