Η Μέρκελ διαδηλώνει μαζί με τους μουσουλμάνους

Article featured image
Article featured image

Ξεκάθαρη θέση εναντίον των ισλαμοφοβικών παίρνει η καγκελάριος Μέρκελ.



Οι χθεσινές μεγάλες συγκεντρώσεις του ακροδεξιού Pediga στη Δρέσδη και αλλού και η σημερινή διαδήλωση που οργανώνεται από μουσουλμανικές ενώσεις, στην οποία θα πάρει μέρος και η Γερμανίδα καγκελάριος, δείχνουν τις δυο αντίθετες τάσεις που διαμορφώνονται στη γερμανική πολιτική και κοινωνική ζωή, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του ισλάμ.

Στις διαδηλώσεις που οργανώνει το ξενοφοβικό και ακροδεξιό κίνημα Pediga πήραν και χτες μέρος δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί πολίτες.

Τοπικό ρεκόρ συμμετοχής είχε η Δρέσδη, όπου συγκεντρώθηκαν 18.000 πολίτες, κραυγάζοντας συνθήματα ενάντια στην ισλαμοποίηση της Γερμανίας και ης Ευρώπης.

Σήμερα, στις συγκεντρώσεις που καλούν διάφορες μουσουλμανικές ενώσεις της χώρας για να καταδικάσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών στη Γαλλία, δήλωσαν συμμετοχή ο πρόεδρος της χώρας, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και η καγκελάριος ΄Αγκελα Μέρκελ. 

(H φωτογραφία είναι από διαμαρτυρία των ακροδεξιών. «Κυρία Μέρκελ, εδώ είναι ο λαός» γράφει η λεζάντα της εικόνας με τη Μέρκελ που φορεί μαντήλα)  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ