Η Μέρκελ διαδηλώνει μαζί με τους μουσουλμάνους

Ξεκάθαρη θέση εναντίον των ισλαμοφοβικών παίρνει η καγκελάριος Μέρκελ.Οι χθεσινές μεγάλες συγκεντρώσεις του ακροδεξιού Pediga στη Δρέσδη και αλλού και η σημερινή διαδήλωση που οργανώνεται από μουσουλμανικές ενώσεις, στην οποία θα πάρει μέρος και η Γερμανίδα καγκελάριος, δείχνουν τις δυο αντίθετες τάσεις που διαμορφώνονται στη γερμανική πολιτική και κοινωνική ζωή, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του ισλάμ.

Στις διαδηλώσεις που οργανώνει το ξενοφοβικό και ακροδεξιό κίνημα Pediga πήραν και χτες μέρος δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί πολίτες.

Τοπικό ρεκόρ συμμετοχής είχε η Δρέσδη, όπου συγκεντρώθηκαν 18.000 πολίτες, κραυγάζοντας συνθήματα ενάντια στην ισλαμοποίηση της Γερμανίας και ης Ευρώπης.

Σήμερα, στις συγκεντρώσεις που καλούν διάφορες μουσουλμανικές ενώσεις της χώρας για να καταδικάσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών στη Γαλλία, δήλωσαν συμμετοχή ο πρόεδρος της χώρας, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και η καγκελάριος ΄Αγκελα Μέρκελ. 

(H φωτογραφία είναι από διαμαρτυρία των ακροδεξιών. «Κυρία Μέρκελ, εδώ είναι ο λαός» γράφει η λεζάντα της εικόνας με τη Μέρκελ που φορεί μαντήλα)  


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen