Γαλλία: αύξηση στις πωλήσεις υπνωτικών και αγχολυτικών

Article featured image
Article featured image

Άγχος, στρες και αϋπνία αντιμετωπίζουν οι Γάλλοι πολίτες μετά το μακελειό της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι.



Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Figaro, οι πωλήσεις υπνωτικών και αγχολυτικών φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 18,2%.

Το ποσοστό αφορά τις πωλήσεις που έγιναν από την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου έως και την επόμενη Τρίτη, σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα.

Η γιατρός Hélène Romano τόνισε στην εφημερίδα ότι σε συγκεκριμένες περιοχές του Παρισιού, όπως είναι εκείνη που σημειώθηκε η ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο, το ποσοστό υπολογίζεται πως είναι μεγαλύτερο.

«Οι αγχωτικές αντιδράσεις είναι αναπόφευκτες και συνηθισμένες σε τέτοιες περιστάσεις», εξηγεί, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται για παθολογική κατάσταση που χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Η εξέγερση των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του 1886, με βασικό αίτημα το οκτάωρο, που πνίγηκε στο αίμα

Article featured image

Εργαλείο AI μπορεί να εντοπίζει έναν από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους έως και 3 χρόνια πριν από τη διάγνωση

Article featured image

Άνδρας έσπασε νέο ρεκόρ για το μεγαλύτερο παζλ στον κόσμο