Ποζάρουν γυμνές για φεμινιστικό σάιτ [NSFW]

Article featured image
Article featured image

Το πρότζεκτ της Caitlin Stasey με τίτλο herself δίνει στις γυναίκες μια πλατφόρμα πλήρους έκφρασης.

 

H Αυστραλή ηθοποιός Caitlin Stasey λάνσαρε το herself.com, ένα φεμινιστικό σάιτ που έχει στόχο να ενδυναμώσει γυναίκες χωρίς να κάνει διακρίσεις λόγω βάρους, εθνικότητας, σεξουαλικής ταυτότητας και προτίμησης.

Το σάιτ φιλοξενεί γυμνές φωτογραφίες διαφόρων γυναικών που συνδυάζονται με συνεντεύξεις και θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα με μια νέα παρουσίαση.

Αυτές οι γυναίκες νιώθουν την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα τελειότητας που έχουν δημιουργηθεί από την πατριαρχία και την συνεχιζόμενη συστημική καταπίεση. «Το herself είναι μια κίνηση από γυναίκες προς γυναίκες, μια ευκαιρία να εμφανιστεί η γυναικεία μορφή με πλήρη ειλικρίνεια χωρίς την αντρική ματιά, χωρίς το βάρος να φανεί ελκυστική», λέει η Stasey.


«Αυτές οι γυναίκες απλώς υπάρχουν με θάρρος, και απαθανατίζονται με αυτές τις φωτογραφίες»


Όταν ξεκίνησε αυτό το project η Stasey έμεινε έκπληκτη από το πόσες από αυτές τις γυναίκες ένιωσαν την ανάγκη να απολογηθούν για την εμφάνισή τους.


«Το σώμα των γυναικών δεν ανήκει στις γυναίκες. Τεμαχίζεται, αναλύεται, και μετά γίνεται αντικείμενο πώλησης προς αυτές. Αυτές οι γυναίκες νιώθουν την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα τελειότητας που έχουν δημιουργηθεί από την πατριαρχία και την συνεχιζόμενη συστημική καταπίεση»


Caitlin

Casey

Milena

S

Reachl

Demi

Chelsea


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ