Η ντουμπατοποίηση της Γεροσκήπου [περιγραφή και εικόνες]

Article featured image
Article featured image

Τεχνητό νησί, μαρίνα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, διαμερίσματα, εμπορικό κέντρο, γέφυρες, βίλες, πάρκα και διάφορα άλλα ογκώδη και επιβλητικά «ντουμπαϊκού» τύπου περιλαμβάνουν τα σχέδια για τη δημιουργία της «Eden City» στη Γεροσκήπου που διαφημίζεται ως «η μεγαλύτερη οικιστική ανάπτυξη στη Μεσόγειο».



Το επιβλητικό έργο με κόστος 7 δις ευρώ είναι μια πρόταση της εταιρείας του Ούγγρου επιχειρηματία Sandor Kenyeres και όπως είναι γνωστό, συνέταιρος στην υπόθεση είναι η Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Διαβάστε τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η φιλόδοξη πεντάστερη αυτή πόλη:

Το Eden City θα αποτελείται από τρία σημεία:

Η χερσόνησος (The Peninsula Site) είναι ένα παραλιακό συγκρότημα με εστιατόρια, διαμερίσματα και εμπορικό κέντρο. Ο επισκέπτης θα μπορεί να λάβει μιας πρώτης τάξης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τα σπα, και τα ψώνια στο εμπορικό κέντρο. Θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων 510 δωματίων. Θα κατασκευαστούν 1.000 διαμερίσματα προς πώληση, ενώ θα δημιουργηθούν 1.300 χώροι στάθμευσης.

Ο κήπος της Εδέμ (The Garden of Eden): Ένα πολιτιστικό και επιχειρηματικό κέντρο περιλαμβανομένου και ενός Χωριού Τέχνης όπως και του Διεθνούς Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου της Κύπρου.

Το νησί (The Divina Island): Θα αποτελείται από ξενοδοχειακές μονάδες, οικίες και μαρίνα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα του γαλάζιου της Μεσογείου και των βοτανικών κήπων που θα δημιουργηθούν στο νησί. Οι επισκέπτες επίσης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ενώ θα γευτούν τη θαλάσσια ζωή είτε στο ενυδρείο του συγκροτήματος, είτε απολαμβάνοντας eco-tours από τη μαρίνα. Μπορεί να φιλοξενεί ταυτόχρονα 12.000 άτομα. Η μαρίνα θα κατασκευαστεί για 500 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών. 

Το τεχνητό νησί θα πρέπει να συνδέεται με το χερσαίο τμήμα του σχεδίου μέσα από μια γέφυρα περίπου 600 μέτρων. Η συνολική έκταση του νησιού είναι περίπου 132 εκτάρια. Θα αναπτυχθούν 10 οικόπεδα 85,6 εκτάρια τα οποία θα αποτελούνται από ξενοδοχεία, διαμερίσματα, βίλες, εστιατόρια και καφετέριες και πάρκα 10,4 εκτάρια. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ