Το Larnaka Tower μεταμορφώνει τις Φοινικούδες

Article featured image
Article featured image

Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει δώσει το πράσινο φως στον ενδιαφερόμενο Ρώσο επιχειρηματία να προχωρήσει με το ογκώδες και φιγουράτο «Larnaka Tower», το οποίο μεταμορφώνει τις Φοινικούδες.



Σύμφωνα με το Larnaka Online, σκοπός της επένδυσης στο τεμάχιο που σήμερα βρίσκεται το «Hobos» και ο παρακείμενος χώρος στάθμευσης είναι η δημιουργία ενός πολυτελούς και πολυώροφου πεντάστερου ξενοδοχείου.

«Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική επένδυση που θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας, τόσο στο στάδιο των κατασκευαστικών έργων, όσο και στο στάδιο της λειτουργίας του ξενοδοχείου» δηλώνει ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης συμπληρώνοντας πως «το έργο θα προσδώσει ουσιαστική αναβάθμιση στο τουριστικό προϊόν της Λάρνακας και θα προσθέσει πολλές πολυτελείς τουριστικές κλίνες που είχε άμεση ανάγκη η πόλη».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε επίσης ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας θα καταβάλει πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του δημοτικού τεμαχίου, λεφτά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς της Λάρνακας, στο τέρμα της οδού Ερμού, ή για οποιοδήποτε άλλο έργο υποδομής που θα προσφέρει στην τοπική οικονομία.

Παράλληλα, ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας δεσμεύτηκε να ξοδεύσει επιπλέον ένα ποσό γύρω στο 1,2 εκ. για εξωραϊστικά έργα στην πλατεία Κίμωνος, μπροστά δηλαδή από το χώρο όπου προγραμματίζεται να ανεγερθεί το πολυτελές ξενοδοχείο.    


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ