Έκοψε τα γεννητικά του όργανα και πήγε στη Συρία για να ...δοξαστεί

Article featured image
Article featured image

Ο ένας από τους δύο Ιάπωνες που οι τζιχαντιστές κρατούν ομήρους και απειλούν να αποκεφαλίσουν αν δεν πάρουν 2 εκατ. ευρώ, πήγε μόνος του στη Συρία το περασμένο καλοκαίρι.

 

Ο 42χρονος έφτασε στο Χαλέπι κάνοντας μια στάση προκειμένου «να ανακαλύψει τον εαυτό του», γιατί τα τελευταία χρόνια η ζωή του ήταν μια σειρά από απίστευτες περιπέτειες.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους κρατούν δύο Ιάπωνες ομήρους και ζητούν λύτρα 200 εκατ. δολάρια για να μην τους αποκεφαλίσουν. Η ιστορία του ενός, στα δεξιά, του Χαρούνα Γιουκάβα είναι απίστευτη. Αλλοπαρμένος, πρώην άστεγος, έκοψε τα γεννητικά του όργανα και πήγε μόνος του στη Συρία για να ...γράψει ιστορία.

Η τρελή πορεία του Χαρούνα

Πριν από 10 χρόνια έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο του πνεύμονος. Στη συνέχεια έβαλε λουκέτο στην επιχείρησή του το 2005 και αφού πτώχευσε ολοκληρωτικά εγκατέλειψε και το σπίτι του.

Ζούσε άστεγος στο δρόμο

Εναν ολόκληρο μήνα, όπως δηλώνει ο πατέρας του, ζούσε άστεγος στο δρόμο. Οι γονείς του αναγκάστηκαν να πουλήσουν ένα διαμέρισμα που είχαν αγοράσει για να ξεπληρώσουν τα χρέη του. Ο 40χρονος διηγιόταν τα παθήματά του και τη ζωή του σε ένα μπλογκ που είχε δημιουργήσει.

Εκοψε τα γεννητικά του όργανα

Κάποια στιγμή άλλαξε όνομα και ονομάστηκε Χαρούνα. Στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τα γεννητικά του όργανα, θέλοντας να μιμηθεί μια ιεροτελεστία των Σαμουράι. «Σκέφτηκα ότι αν δεν πέθανα, θα μπορούσα να ζήσω σαν γυναίκα και να αφήσω τη μοίρα να ακολουθήσει το δρόμο της» έγραφε στο μπλογκ του.

Νομίζει ότι είναι ...πριγκήπισα

Ετσι, του ήρθε η ιδέα ότι ήταν η ενσάρκωση της Yoshiko Kawashima, μιας πριγκήπισας της Μάντσουα, η οποία υπήρξε πράκτορας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για λογαριασμό της Ιαπωνικής Αυτοκρατορίας και ντυνόταν σαν άντρας. Εκτελέστηκε το 1948 με την κατηγορία της προδοσίας.

H Yoshiko Kawashima αριστερά και ο Χαρούνα δεξιά. «Οι άνθρωποι λένε πολύ συχνά ότι μοιάζουμε» έγραψε ο Χαρούνα στο μπλογκ του στο οποίο ανήρτησε τη φωτογραφία.

Πήγε μόνος του στη Συρία

Το 2013  ο Χαρούνα προσέγγισε τα κόμματα της άκρας δεξιάς και εμφανιζόταν ως σύμβουλος ασφαλείας, παρότι δεν είχε καμία σχέση. Το μόνο που κατείχε στην πραγματικότητα ήταν μια επιχείρηση φάντασμα χωρίς έδρα και ένα σάιτ στο ίντερνετ. Ηθελε να πάει στη Συρία για να μπορεί απο κει να δίνει πληροφορίες σε ιαπωνικές εταιρείες. Εξήγησε στους φίλους και συγγενείς του ότι αυτή η ιστορία με τη Συρία «ήταν η τελευταία ευκαιρία να επιτύχει στη ζωή του».

«Ηταν ένας πολύ φιλικός και καλός τύπος. Τον φιλοξένησα στο σπίτι μου για πέντε μέρες» δήλωσε ο Faqi Qarmesh στα ξένα Μέσα. Ο Ιάπωνας έμεινε σπίτι του στο Βόρειο Ιράκ, τον περασμένο Ιούνιο. Δύο μήνες νωρίτερα, ο Χαρούνα Γιουκάβα είχε περάσει από το Χαλέπι, στη Συρία, όπου είχε συλληφθεί και ανακριθεί από τους μαχητές αντάρτες του Συριακού στρατού και στη συνέχεια απελευθερώθηκε. Εκανε ένα ταξίδι αστραπή στην Ιαπωνία και επέστρεψε στη Συρία, έχοντας κατά νου να μεταφέρει φάρμακα και παπούτσια για τους Σύρους.

«Ολοι οι αντάρτες με περιμένουν»

Τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι προς τη Συρία. «Εχω την εντύπωση ότι όλοι οι στρατιώτες αντάρτες του Συριακού στρατού με περιμένουν. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και θα τους συναντήσω πολύ γρήγορα» έγραφε στο μπλογκ του το περασμένο καλοκαίρι.

Θα αφήσω τα ίχνη μου στην Ιστορία

«Θα αφιερώσω την υπόλοιπη ζωή μου στους άλλους, για να σώσω ανθρώπους. Θα αφήσω το ίχνος μου στην ιστορία για μια ακόμη φορά» έγραφε.

Αλλά στα μέσα Αυγούστου, η ομάδα των Σύρων την ομάδα ακολουθούσε ο Χαρούνα νικήθηκαν σε μάχη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ο Χαρούνα τραυματίστηκε στο πόδι και απήχθη από τους στρατιώτες του ισλάμ.

Ολα τα ξένα μίντια ασχολήθηκαν με αυτό τον τρελό Ιάπωνα ο οποίος συνελήφθη από την ISIS που διεκδικεί 200 εκατ. δολάρια για να μην τους αποκεφαλίσει.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ