Η προειδοποίηση της Ryanair που προκάλεσε σάλο

Μια προειδοποίηση της Ryanair στην επίσημη ιστοσελίδα της έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι η εταιρεία ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.

 

Η εταιρεία, όμως ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το θέμα δημιουργήθηκε όταν ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν από Αθήνα προς Χανιά, κλείνοντας θέση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιρλανδικής εταιρίας, παρατήρησαν ότι δεξιά αναγράφεται σε πλαίσιο η εξής προειδοποίηση: «Η τιμή ενδέχεται να αλλάξει λόγω της μετατροπής του νομίσματος».

Οι ενδιαφερόμενοι για τα εισιτήρια εξέλαβαν την προειδοποίηση ως μήνυμα για ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στη δραχμή και μέσα σε λίγη ώρα το στιγμιότυπο που αποτύπωνε το μήνυμα στην προσπάθεια των ενδιαφερομένων για τα εισιτήρια από την Αθήνα προς τα Χανιά, έκανε το γύρο του Διαδικτύου.

Το θέμα τέθηκε και στην Ryanair η οποία απάντησε μέσω της εκπροσώπου της Δήμητρας Απατσίδου: «Η Ryanair δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει οιανδήποτε νύξη για μετατροπή σε δραχμή. Ηταν  πάντα μέρος της πρακτικής της να δείχνει τις τιμές στο νόμισμα της χώρας αναχώρησης. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει σε διαφορετικό νόμισμα εάν η επιλεγμένη κάρτα πληρωμής έχει εκδοθεί σε νόμισμα διαφορετικό από το νόμισμα της χώρας. Αυτός είναι ο σκοπός της επισήμανσης ότι η τιμή μπορεί να αλλάξει λόγω της μετατροπής του νομίσματος».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ