Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν, λένε, τον έναν από τους δύο Ιάπωνες ομήρους [κυκλοφορεί νέο βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Το βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται η σορός ενός Ιάπωνα υπηκόου που φέρεται ότι εκτελέστηκε από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα με εκτελέσεις ομήρων, αφού εμφανίζεται στατική φωτογραφία του δεύτερου ομήρου, ο οποίος κρατά φωτογραφία του φερόμενου ως εκτελεσθέντα και εκλιπαρεί για τη ζωή του καλώντας το Τόκιο να υποκύψει στις απαιτήσεις της ISIS.

 

«Είδατε τη φωτογραφία του συγκρατούμενού μου που σφάζεται στη γη του Ισλαμικού Κράτους. Έχετε προειδοποιηθεί», φέρεται να δηλώνει ο όμηρος.

Στο ίδιο βίντεο, ο αιχμάλωτος αναφέρει πως το Ισλαμικό Κράτος αλλάζει τα αιτήματά του και δεν ζητά πλέον λύτρα 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την απελευθέρωσή του, αλλά την αποφυλάκιση του Σατζίντα αλ-Ρισάουι, ο οποίος φέρεται να κρατείται στην Ιορδανία.

Πριν από τέσσερις ημέρες, οι τζιχαντιστές είχαν δώσει στην Ιαπωνία προθεσμία 72 ωρών για την καταβολή λύτρων 200 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι δυο αιχμάλωτοι. Η προθεσμία εξέπνευσε το πρωί της Παρασκευής, χωρίς κάποιο μήνυμα από την πλευρά της οργάνωσης.

Το βίντεο στάλθηκε με email στη σύζυγο ενός από τους δύο ομήρους. Ο όμηρος που αναφέρεται ως νεκρός είναι ο Χαρούνα Γιουκάουα.

Νωρίτερα, ο Ιάπωνας υφυπουργός Εξωτερικών Γιασούντε Νακαγιάμα είχε δηλώσει πως το Τόκιο «ποτέ δεν θα εγκαταλείψει» την προσπάθεια να σώσει τους δυο ομήρους, ενώ αφότου κυκλοφόρησε το βίντεο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε εξέφρασε την οργή του και επέμεινε ότι η χώρα του θα παραμείνει ανυποχώρητη έναντι της τρομοκρατίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ