Σάο Πάολο: Τραυματίες στις διαδηλώσεις για την αύξηση τιμής του εισιτηρίου

Στην τεράστια διαδήλωση που έγινε ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους δρόμους του Σάο Πάολο, τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα.


Article featured image
Article featured image



Πάνω από 1.100 αστυνομικοί επιστρατεύθηκαν για την επιβολή της τάξης, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές. Τέσσερις από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Οι διαδηλωτές ήταν πάνω από 15.000, αν και οι αρχές κατεβάζουν τον αριθμό τους σε μόλις 1.200.

Η τιμή του εισιτηρίου στα λεωφορεία από τις αρχές Ιανουαρίου στο Σάο Πάολο αυξήθηκε από 3 ρεάλ σε 3,50 ρεάλ (περίπου 1,2 ευρώ) ενώ ο πληθωρισμός στη διάρκεια του έτους ήταν 6,4%. Τον Ιούνιο του 2013, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, η Βραζιλία είχε συγκλονιστεί από μαζικές διαδηλώσεις με κυρίαρχο αίτημα καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

«Κάποιοι βρίσκουν τον έρωτα online. Αυτά τα Ανθρωποπούλλια τον βρήκαν στο Μάμμαρι»

Article featured image

Έδωσε το νεφρό της στη μητέρα της και τώρα βρίσκονται στα δικαστήρια

Article featured image

Οι δημιουργοί του «Stranger Things» ετοιμάζουν νέα ταινία