ΝΔ: Φωτιές για τον «σκισμένο πίνακα» στο Μαξίμου

Με αφορμή το τρολάρισμα, που έγινε για την κατάσταση που βρήκαν το Μέγαρο Μαξίμου οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και το σατιρικό άρθρο του Νίκου Ζαχαριάδη, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.


Article featured image
Article featured image

Το σατιρικό άρθρο του Νίκου Ζαχαριάδη, έγραφε μεταξύ άλλων, ότι οι συνεργάτες του Τσίπρα «βρήκαν πινέζες στην άσπρη πλαστική καρέκλα που άφησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο, μια σκισμένη αναμνηστική φωτογραφία με τους δύο δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ που έκαναν την περίφημη συνέντευξη, δεκάδες σταυρούς από λαμπάδες, ένα πόδι κότας τυλιγμένο με κλωστή και με μια κατάρα γραμμένη σε άγνωστη γλώσσα. Παράλληλα του άφησαν ψαλιδισμένες τρίχες από το μουστάκι του Χρύσανθου Λαζαρίδη, ενώ πρόσθεσε ότι βρέθηκε σκισμένος ο πίνακας του Θεόδωρου Βρυζάκη «Ελλάς Ευγνωμονούσα» μπροστά στον οποίο συνήθιζε να ποζάρει ο πρώην Πρωθυπουργός, στις φωτογραφίες που δημοσίευε στο twitter ο Γιώργος Μουρούτης».

Το άρθρο όμως, δημοσιεύτηκε με την σημείωση ότι: «Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΝΔ:

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με αθλιότητες που κατασκευάζονται και εκπορεύονται από το ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τη συνεχιζόμενη αθλιότητα που κατασκευάζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από το γραφείο του κ. Αλέξη Τσίπρα και κατευθύνεται στα φερέφωνά τους.

Μετά τα όσα παραπλανητικά διέδωσαν για το θέμα της παράδοσης-παραλαβής, κατασκεύασαν και διέδωσαν ισχυρισμούς ότι δήθεν σκίστηκε ο πίνακας “η Ελλάς Ευγνωμονούσα” του Θ. Βρυζάκη, που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επανατοποθέτησε εκεί.

Απέναντι στην αθλιότητα και τις ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις του περιβάλλοντος του κ. Αλ. Τσίπρα θα σταθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και την ηθική στο δημόσιο βίο».

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, από το γεγονός ότι το κόμμα «τσίμπησε» στην τρολιά, πριν από λίγο η ΝΔ εξέδωσε και νέα ανακοίνωση:

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες για δήθεν φθορές στον πίνακα «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» στο γραφείο του Πρωθυπουργού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όσες ιστοσελίδες δημοσίευσαν την «πλάκα» ως πραγματικό γεγονός, οφείλουν τουλάχιστον να ζητήσουν συγνώμη και να αποκαταστήσουν την αλήθεια».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ