Ντάρεν Αρονόφσκι: Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της Berlinale

Το φετινό διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, που ξεκινάει στις 5 Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου, θα συμπεριλαμβάνει 19 ταινίες, οι οποίες θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της φετινής κριτικής επιτροπής για να διεκδικήσουν μια θέση στα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης με το βλέμμα φυσικά στη Χρυσή Αρκτο.


Article featured image
Article featured image

Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, θα είναι ο αμερικανός σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι ο οποίος, δεν έχει παρουσιάσει ποτέ ταινία του στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ.

Το 1998, το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «π» κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Sundance. Το 2000, το «Requiem for a Dream» σόκαρε τις Κάννες. Το «The Fountain» έκανε πρεμέρα στη Βενετία, ενώ στο ίδιο φεστιβάλ «Ο Παλαιστής» του κέρδισε το Χρυσό Λέοντα το 2008. Θα έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα χειριστεί ένα φεστιβάλ πιο περίεργων ισορροπιών, όπως η Berlinale.

Τον Αρονόφσκι θα πλαισιώνουν ως μέλη της κριτικής επιτροπής: ο Γερμανός ηθοποιός Ντάνιελ Μπρουλ («Rush», «Good Bye, Lenin!», «A Most Wanted Man», «Inglourious Basterds», «The Fifth Estate»), ο νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο (το «Snowpiercer» πέρσι παρουσιάστηκε στο Forum του Βερολίνου), η παραγωγός Μάρθα Ντε Λαουρέντις (σύζυγος του Ντίνο Ντε Λαουρέντις και συνιδρύτρια της εταιρίας τους), η περουβιανή σεναριογράφος και σκηνοθέτης Κλαούντια Λιόσα (το 2009 το «The Milk of Sorrow» είχε κερδίσει τη Χρυσή Αρκτο και το βραβείο FIPRESCI), η Γαλλίδα πρωταγωνίστρια Οντρέ Τοτού, και (σε μία κίνηση-έκπληξη) ο Μάθιου Γουάινερ, ο δημιουργός της σειράς «Mad Men». Είναι αυτή η τελευταία επιλογή σαφής ένδειξη ότι «το Φεστιβάλ Βερολίνου βλέπει τηλεόραση;»


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ