Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να βγει από τη χώρα [πάει Μόσχα]

Η είδηση κυκλοφορούσε εδώ και καιρό σε μορφή φήμης.



Το καθεστώς της Β. Κορέας ούτε διέψευδε, αλλά ούτε και επιβεβαίωνε.


Article featured image
Article featured image

Τελικά την Τετάρτη έγινε επίσημα γνωστό πως ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις της Ρωσίας, τον Μάιο, για τη νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων επί των Ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Yonhap. Αν τελικά ο Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποιήσει το ταξίδι, καθώς ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος μέχρι την ύστατη στιγμή, θα είναι η πρώτη φορά που εξέρχεται από τα σύνορα της χώρας του από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία το 2011.

«Περίπου 20 ηγέτες κρατών έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στις εκδηλώσεις και ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο ηγέτης Β. Κορέας» αναφέρει συγκεκριμένα ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου. Η Β. Κορέα και η Ρωσία ενδιαφέρονται να ενδυναμώσουν τις σχέσεις από τη στιγμή που οι αντίστοιχες με την Κίνα «πάγωσαν» μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Κιμ και ιδιαίτερα από τη στιγμή που αψήφησε τις προειδοποιήσεις των ΗΕ να μην πραγματοποιήσει πυρνηνική δοκιμή το 2013.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Β. Κορέα έχει στείλει ένα θετικό μήνυμα όταν ο Κιμ αποδέχθηκε το κάλεσμα του Πούτιν. Να σημειωθεί πως το 2005 ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε δεχθεί ανάλογη πρόσκληση να παραστεί στην 60η επέτειο, αλλά δεν την είχε αποδεχθεί.


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ