Τουρισμός και ζωή στη Γερμασόγεια ξανά

Το ζωντάνεμα της παραλιακής Γερμασόγειας, με νέο κύκλο αναπτυξιακών έργων, επαναφορά του τουρισμού και μπόλικες θέσεις εργασίας προωθεί ομάδα πολιτών που κατοικεί στα όρια του ομώνυμου Δήμου.


Article featured image
Article featured image

Στις δεκαετίες του 80 και του 90 ήταν η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή της Λεμεσού, με ξέφρενη νυχτερινή ζωή και προσέλκυση χιλιάδων τουριστών.

Οι σημερινοί τριαντάρηδες και σαραντάρηδες σίγουρα θυμούνται τον χαμό που γινόταν τα βράδια στα μπαράκια και στις παμπ του «Galatex» και σε δισκοθήκες όπως η «Basement», η «Whispers», η «Hippodrome» και η «Triangle».

Πλέον η περιοχή σε τίποτα δε θυμίζει την τότε κοσμοσυρροή. Η τουριστική κίνηση είναι ισχνή και τα περισσότερα νυχτερινά και άλλα μαγαζιά είτε έχουν κλείσει ή φυτοζωούν.

Η «Κίνηση Τουριστικής Ανάπτυξης Γερμασόγειας» [Κ.Ι.Τ.Α] είναι μια ομάδα από ντόπιους κατοίκους που νοσταλγεί τα περασμένα μεγαλεία και αποφάσισε πως θέλει να δώσει ένα τέλος στον σημερινό μαρασμό και παρακμή.

Στην ιστοσελίδα τους, οι πολίτες εξαπολύουν μύδρους εναντίον των τοπικών αρχών για τη σημερινή κατάντια και δηλώνουν υπέρ της «οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας και εναντίον κολλημάτων του παρελθόντος».

«Θα προχωρήσουμε σε διορθωτικές κινήσεις και επεμβάσεις για να πείσουμε τους άρχοντες που έχουν τις σκυτάλες της εξουσίας να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να λάβουμε όλοι μαζί δράση».

Η ομάδα μας, προσθέτουν, αποτελείται από επιχειρηματίες, δημότες και φίλους του τόπου που «θέλουν να δώσουν πνοή σε νέες και εφαρμόσιμες ιδέες για ένα αναζωογονητικό ξεκίνημα» για να συμπληρώσουν πως «θα είμαστε δίπλα από τον δημότη, θα καταγράφουμε σκάνδαλα του σήμερα και θα αναφερόμαστε σε καταστροφικές τακτικές του παρελθόντος που επηρέασαν και επηρεάζουν τον Δήμο μας αρνητικά».

Καυστικό βίντεο που έχει ανέβει στην ιστοσελίδα της Κίνησης:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ