Αγνοείται η τύχη των δυο ομήρων

Δεν υπάρχει καμία νεότερη πληροφορία για την τύχη του Ιάπωνα δημοσιογράφου και του Ιορδανού πιλότου.

 


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα, δήλωσε πως η χώρα θα ζητήσει από την Ιορδανία να ενισχύσει την προστασία των διπλωματών της, την ίδια ώρα που το Τόκιο προσπαθεί να απελευθερώσει τους δυο ομήρους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε, η κυβέρνησή του σε συνεργασία με την ιορδανική πλευρά συλλέγουν και αναλύουν πληροφορίες σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν τον Κέντζι Γκότο τον Ιάπωνα δημοσιογράφο που κρατείται όμηρος από τους ισλαμιστές.

Νωρίτερα πάντως ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας ανέφερε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για την τύχη των δύο ομήρων.

Η Ιορδανία, έχει ανακοινώσει εν τω μεταξύ ότι εξακολουθεί να κρατά έγκλειστη την Ιρακινή Σάιντα αλ- Ρισάουντι τη γυναίκα που η δικαιοσύνη της χώρας καταδίκασε σε θάνατο για το ρόλο της στις βομβιστικές επιθέσεις του 2005 στο Αμμάν όπου σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι. Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος είχε θέσει τελεσίγραφο για την απελευθέρωση της Ιρακινής έως το ηλιοβασίλεμα της Πέμπτης μια προθεσμία η οποία πέρασε. Οι τζιχαντιστές έχουν απειλήσει να σκοτώσουν τον Ιορδανό πιλότο που κρατούν όμηρο, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους για τη απελευθέρωση της Σάιντα αλ- Ρισάουντι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ