Οκτάχρονη προτείνει θεραπεία για τον καρκίνο!

Η οκτάχρονη Camilla Lisant, κόρη ερευνητών για τον καρκίνο, πρότεινε στους γονείς της μια απλή θεραπεία για τον καρκίνο.

 


Article featured image
Article featured image

Η μικρή Βρετανίδα Camilla Lisant είναι μόλις οκτώ ετών, αλλά φαίνεται πώς είναι παιδί με άποψη...  Οι δύο γονείς του οκτάχρονου κοριτσιού είναι γιατροί - ερευνητές για την θεραπεία του καρκίνου στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και ένα βράδυ, ενώ η οικογένεια έτρωγε, ο Michael Lisant ρώτησε την κόρη του πώς εκείνη θα θεράπευε τον καρκίνο.

Η μικρή απάντησε αμέσως, χωρίς πολλή σκέψη, ότι θα χρησιμοποιούσε αντιβιοτικά, όπως αυτά που της δίνουν οι γονείς της, όταν έχει πονόλαιμο...

Ο καθηγητής Lisanti και η σύζυγός του Federica Sotgia σε συνεργασία με την ερευνητική τους ομάδα επιβεβαίωσαν στο εργαστήριο την θεωρία της κόρης τους και έμειναν κατάπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι τέσσερα φθηνά και ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά έχουν την δυνατότητα να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα. Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ δήλωσαν ότι με κοινά αντιβιοτικά θεράπευσαν στο εργαστήριο δείγματα από καρκινικά βλαστικά κύτταρα, όπως καρκίνο του μαστού, του προστάτη και των ωοθηκών.

Σύμφωνα με την έρευνα των δύο επιστημόνων κάποια κοινά αντιβιοτικά μπορούν να σκοτώσουν τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα και ο καθηγητής Lisanti δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Independent ότι χάρη στην ιδέα της κόρης του τα αντιβιοτικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια φθηνή και ασφαλή μέθοδο για την θεραπεία του καρκίνου.

Όμως, υπάρχει και ο ισχυρός αντίλογος για την έρευνα των δύο επιστημόνων. Ο καθηγητής Alan Worsley, από το Ινστιτούτο Έρευνας για τον καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι: «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα  συγκεκριμένα αντιβιοτικά σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα σε ασθενείς, ούτε γνωρίζουμε τι παρενέργειες θα μπορούσαν να έχουν. Είναι γνωστό από το 1960 ότι ορισμένα αντιβιοτικά έχουν αντικαρκινικές επιδράσεις και ήδη χρησιμοποιούνται στις θεραπείες για τον καρκίνο παράλληλα με τις χημειοθεραπείες».


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ