«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βόρεια Κορέα»

Article featured image
Article featured image

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αμηχανία, σε πανικό. Οργανώνει συνέδρια και παρασυνέδρια. Προσπαθεί να μαζέψει τα στελέχη του που δεν ξέρουν τι λένε. Βρίσκεται σε απόγνωση γιατί βλέπει τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις να εκμηδενίζεται και για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν το φάσμα της ήττας τους» τόνισε σε ομιλία του στη Θράκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μίλησε για λογικές του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπουν σε πρακτικές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας και αναφέρθηκε ενδεικτικά στο θέμα με τις βουλευτικές έδρες, που θα ανήκουν στο κόμμα και στο ζήτημα των ελεγκτικών μηχανισμών, που θα είναι υπό τον έλεγχο του γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το άρθρο 60 του Συντάγματος ορίζει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψηφίζουν κατά συνείδηση» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Με την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τη συνείδηση του βουλευτή. Οι έδρες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτησία του κόμματος! Αν είναι δυνατόν! Πρώτα το κόμμα και μετά η Δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ; Οι Έλληνες θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ!»

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσωρινή και θα επανέλθει η πολιτική ομαλότητα, μετά τις εκλογές, που έχει την πεποίθηση ότι θα τις κερδίσει η Ν.Δ.

Τότε οριστικά η χώρα θα βγει από την εξάρτηση και τον αναγκαστικό δανεισμό, υπογράμμισε, ενώ σημείωσε ότι οι εκλογές θα είναι το «μεγάλο Βατερλό του λαϊκισμού».

Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δει τις ξένες προειδοποιήσεις για Grexit, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που προκάλεσε και παρατήρησε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα ζάρια τα συμφέροντα της πατρίδας. Σπρώχνει τη χώρα στον γκρεμό. Η άρνηση πληρωμής των δανείων είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας και ο ασφαλέστερος δρόμος για να βγει κανείς από το ευρώ. Χωρίς κανόνες ευρώ δεν υπάρχει. Ας αφήσουν το παραμύθι ότι εμείς κινδυνολογούμε. Εμείς δεν παίζουμε με τις τύχες της πατρίδας, τις τύχες του ελληνικού λαού».

Ο κ. Σαμαράς επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν βγήκε ανοιχτά να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και κατηγόρησε στελέχη του ότι «δεν χάνουν ευκαιρία να υπερασπιστούν τρομοκράτες».

Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, «για να δραπετεύουν ευκολότερα οι τρομοκράτες».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ