Ο «λιθοβολισμός» ενός 20χρονου μπλόγκερ που μίλησε υπέρ του ΓΑΠ [και η απάντησή του αλά Μαλάλα]

Ονομάζεται Ηλίας Πατλάκας, είναι 20 χρονών, έχει ένα προσωπικό blog, το politicus, που εκφράζει τους πολιτικούς προβληματισμούς του. Ο νεαρός έγινε θύμα μιας αδιανόητης επίθεσης μέσω Twitter όταν τόλμησε να γράψει ότι θα ψηφίσει Γιώργο Παπανδρέου.

  

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην περιπέτεια του με ένα κείμενό του στο blog του. Γράφει μεταξύ άλλων:

«Χθες τόλμησα να γράψω δημοσίως στο Twitter ότι προτίθεμαι να ψηφίσω το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου στις επερχόμενες εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι εξαρχής γνώριζα ότι το κλίμα δεν είναι θετικό και ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός συγκεντρώνει αρνητικά σχόλια. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν περίμενα αυτό που αντίκρισα: προσωπικές επιθέσεις, απειλές, βρισιές και καθόλου αντεπιχειρήματα...» γράφει ο Ηλιας Πατλάκας.

 
Το tweet που έκανε έγραφε χαρακτηριστικά: Επειδή έγινε πολλή φασαρία, ναι, είμαι 20 χρονών και ψηφίζω ΓΑΠ. Εάν έχετε πρόβλημα ευχαρίστως να σας εξηγήσω γιατί. Καλή χρονιά».

 

Ακολούθησε καταιγίδα υβριστικών σχολίων. Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά:

«Πάντα με συγκινούσαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες»

«Ρε φίλε αν σε βρω σε κανά καφέ στην Πολιτεία και σε σπάσω στο ξύλο θα είναι φασιστικό και αποτρόπαιο το έγκλημα;»

«Η ηλικία δεν έχει σημασία. Αν είσαι βλάκας , είσαι βλάκας»

 «Στ’ αρχίδια μας και ψόφα»

«Είσαι μεγάλο νούμερο αυτή είναι η αιτία -20 χρόνους εν ζωή- τραβάς μ@λ@κια. Αυτοκτόνα με κ@λ@δ$#υλο καλύτερα»

 
Συνεχίζοντας την εξιστόρηση της επίθεσης που δέχθηκε ο Ηλίας Πατλάκας γράφει στο blog του: «Κάποιοι, φαίνεται, γοητεύονται από την απολυταρχία των Ταλιμπάν. Ξεχνούν όμως ότι φέτος ήταν η χρονιά της Μαλάλα. Και όσο οι συνθήκες ωριμάζουν θα υπάρχουν όλο και περισσότερες διαφορετικές φωνές. Αυτές τις φωνές η γενιά μου θα υπερασπίζεται. Αυτές θα αναδεικνύει».

 

Γράφει αναλυτικά:

«Δυστυχώς, ο πολιτικός διάλογος, και κυρίως ο διαδικτυακός, είναι γεμάτος από τέτοια περιστατικά. Παρόλο που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξ ορισμού φτιαγμένα για να δίνουν φωνή στους πολίτες και να συνεισφέρουν στην Δημοκρατία, έχουν γεμίσει με κατ’ επάγγελμα ανώνυμους υβριστές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί για κάποιους να είναι αντιπαθής, ανίκανος, ακόμη και επικίνδυνος. Μπορεί να είναι η αιτία όλων των κακών, η κατάρα που έπεσε στο ‘αψεγάδιαστο’ κράτος μας, με το δικαιότερο φορολογικό σύστημα στον πλανήτη, την αξιοκρατία και την διαφάνεια, και αυτός να τα κατέστρεψε όλα.

Αυτό, όμως δεν μπορεί να στερεί σε εμένα και στον οποιοδήποτε το δικαίωμα να επιλέγει ελεύθερα και να μιλά για την επιλογή του δημόσια.  Το ίντερνετ είναι είναι ένας χώρος ευκαιρίας και πλουραλισμού, απέναντι στα κλειστά στούντιο και τις στημένες συνεντεύξεις. Πρέπει να λειτουργεί ως ένας χώρος παραγωγής ιδεών και αντιπαράθεσης με στόχο την κοινωνική αλλαγή.

Αντί αυτού ορισμένοι βιάστηκαν να το ελέγξουν. Η κυριαρχία της πληροφόρησης στα μίντια θεώρησε ότι μπορεί να επεκταθεί και στο διαδίκτυο.

Κάποιοι, φαίνεται, γοητεύονται από την απολυταρχία των Ταλιμπάν.

Ξεχνούν όμως ότι φέτος ήταν η χρονιά της Μαλάλα. Και όσο οι συνθήκες ωριμάζουν θα υπάρχουν όλο και περισσότερες διαφορετικές φωνές. Αυτές τις φωνές η γενιά μου θα υπερασπίζεται. Αυτές θα αναδεικνύει».

Ηλίας Πατλάκας,

Φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών @eliaspatl


πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ