Η επίσημη θέση της ΕΟΔ για την επίθεση στη Charlie Hebdo

«Η σημερινή σφαγή στα γραφεία περιοδικού Charlie Hebdo είναι μια βάρβαρη πράξη βίας κατά των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του Τύπου», τονίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Η ΕΟΔ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και στους φίλους των θυμάτων και καταδίκασε αυτή τη βάρβαρη ενέργεια βίας εναντίον των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του Τύπου. Παράλληλα κάλεσε τις γαλλικές αρχές να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει ατιμώρητο αυτό το τρομακτικό έγκλημα. «Δεν είναι μόνο μια επίθεση εναντίον δημοσιογράφων αλλά και εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. Οι δημοσιογράφοι είναι σήμερα αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους και απειλές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔ.

Μέσα στο 2014, 118 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε ΜΜΕ έχασαν τη ζωή τους εκτελώντας το καθήκον τους. Στην Ευρώπη, 9 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν, οι περισσότεροι απ’ αυτούς στην Ουκρανία.

Με αφορμή την τρομακτική σημερινή επίθεση, η ΕΟΔ επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τις διεθνείς οργανώσεις (μεταξύ αυτών το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Ανασυγκρότηση στην Ευρώπη) να εντείνουν τις προσπάθειές τους υπέρ της προστασίας των δημοσιογράφων.


Σχετικα

«Πάρε το ποδήλατο» μας παροτρύνει ο Δήμαρχος Λεμεσού με μία άκρως παραστατική φωτογραφία

Ο Sin Boy είναι πρώτος στα (κυπριακά) trend του Pornhub

Αν είσαι νέος και χωρίς πολλά λεφτά, αυτές είναι οι πόλεις που πρέπει να μετακομίσεις

«Win - Win Situation» στην αυλή του Πολιτιστικού

Το μπέρδεμα που δημιούργησε η ανακοίνωση για το «Σχέσιο Εγκατάστασης Νεαρών Ζευγαριών στα Κατεχόμενα»

Πότε αναμένεται το πόρισμα για τις παραλείψεις στην υπόθεση Μεταξά