«Η εξωστρέφεια και η συνεργασία είναι το κλειδί για την επιτυχία του Internet of Things»

Article featured image
Article featured image

Στις ανεξάντλητες δυνατότητες του Internet of Things, αναφέρθηκε ο CEO της Samsung Electronics, BK Yoon, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “Consumer Electronics Show” στην Αθήνα.

 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Yoon «το Internet of Things έχει τις προοπτικές να μεταμορφώσει την κοινωνία, την οικονομία και τον τρόπο με τον οποίο ζούμε τις ζωές μας. Είναι δική μας αρμοδιότητα, ως βιομηχανία, να κάνουμε πραγματικότητα, όλα όσα υπόσχεται το Internet of Things».

Ο κ. Yoon επεσήμανε επίσης, πως το Internet of Things οφείλει να είναι ανθρωπο-κεντρικό και να ανταποκρίνεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

 «Το Internet of Things είναι για τους ανθρώπους. Κάθε ένας από εμάς χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανάλογα με τις ανάγκες του, οπότε το IoT θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές και να εξελίσσεται συνεχώς», σημειώνει.

Ως μέρος της δέσμευσης της Samsung για την πραγματοποίηση της εποχής του ΙοΤ, ο κ. Yoon ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την ενσωμάτωση του ΙοΤ στις τεχνολογίες της Samsung. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αυτό, σε πέντε χρόνια όλες οι συσκευέςSamsung θα είναι συνδεδεμένες (οι δε τηλεοράσεις ως το 2017), ενισχύοντας την επέκταση των ΙοΤ συσκευών στην αγορά.

Ο κ. Yoon αναφέρθηκε, επίσης, στο σημαντικό ρόλο που παίζουν οι προγραμματιστές στην ανάπτυξη του ΙοΤ, ανακοινώνοντας ότι η Samsung θα επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια στην κοινότητα των προγραμματιστών της το 2015.

Αναφέρθηκε και στους προηγμένους αισθητήρες της Samsung, σημειώνοντας ότι είναι τόσο ακριβείς, ώστε να αναγνωρίζουν τις συσκευές γύρω από έναν άνθρωπο και να του προσφέρουν την κατάλληλη υπηρεσία ή λύση. Για παράδειγμα, η Samsung αναπτύσσει ένα νέο τρισδιάστατο αισθητήρα, ο οποίος μπορεί να αναγνωρίσει ακόμη και τις πιο μικρές κινήσεις.

«Για να επιτύχει το Internet of Things, είναι απαραίτητο να είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες», σημείωσε ο κ. Hawkinson. «Κάθε συσκευή, από οποιαδήποτε πλατφόρμα, πρέπει να μπορεί να συνδέεται και να επικοινωνεί με τις υπόλοιπες. Έχουμε προσπαθήσει πολύ για να το επιτύχουμε και η δέσμευσή μας είναι να δίνουμε πρώτα έμφαση στον χρήστη, παρέχοντάς του όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές και ελευθερία. Το οικοσύστημα των SmartThings είναι τώρα συμβατό με περισσότερες συσκευές από κάθε άλλη πλατφόρμα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ