O αστυνομικός που πυροβόλησαν εν ψυχρώ στο Παρίσι

Article featured image
Article featured image

Ο Μουσουλμάνος αστυνομικός που εκτέλεσαν εν ψυχρώ οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι, ήταν ο 42χρονος Αχμεντ Μεραμπέ.

 

Ήταν από τους πρώτους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης με το ποδήλατό του και επιχείρησε να σταματήσει τους δράστες με το πιστόλι του 9 χιλιοστών.

Η στιγμή της δολοφονίας του 42χρονου συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Ο άτυχος αστυνομικός είχε πέσει τραυματισμένος στο έδαφος και είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, ωστόσο ο τρομοκράτης τον πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι σχεδόν εξ επαφής.

Η φωτογραφία του κάνει το γύρω του διαδικτύου κυρίως μέσω των social media με τους χρήστες να γράφουν μηνύματα αποχαιρετισμού στον άτυχο άνδρα, συμπαράστασης στους δικούς τους, ενώ όλοι καταδικάζουν τη δολοφονία.

Στο βίντεο με την δολοφονία του, φαίνεται να βρίσκεται τραυματισμένος, από τα πυρά των μακελάρηδων, στο έδαφος. Οι δύο τζιχαντιστές τον πλησιάζουν και του ρίχνουν τη χαριστική βολή, μια σφαίρα στο κεφάλι.

Πριν δεχθεί τη χαριστική βολή και καθώς ο τζιχαντιστής πλησιάζει. ο άτυχος 42χρονος αστυνομικός ζητάει έλεος.

Σηκώνει το χέρι του κάνοντας έκκληση να μην τον σκοτώσουν. «Θέλεις να με σκοτώσεις», φέρεται να λέει στον έναν από τους δύο ενόπλους που τον πλησιάζουν. «Οκ chief» ακούγεται να απαντά ο ένας από τους δολοφόνους λίγο πριν του ρίξει μια σφαίρα στο κεφάλι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ