Αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί

Article featured image
Article featured image

Ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για την κατάσταση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Επίσης, αναρωτιέται εάν είναι η κρατική ενίσχυση που παραχωρήθηκε ήταν το πρόβλημα ή «τα λεφτά που χάθηκαν διαχρονικά δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια από αλόγιστες αποφάσεις που έπαιρναν τα τότε Συμβούλια και δημιουργούσαν και νέες εταιρείες οι οποίες χρεοκοπούσαν».



Η ευθύνη της διακυβέρνησής του, όπως είπε, είναι ότι παραβίασε τους «…κανονισμούς της ΕΕ και δώσαμε βοήθεια στον αερομεταφορέα της Κύπρου για να διατηρηθεί στη ζωή. Αυτήν την ευθύνη εγώ την αναλαμβάνω. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν μπορώ να αναλάβω ευθύνη που αφορά τη δική μας διακυβέρνηση, για σπατάλες και για αποφάσεις, οι οποίες οδήγησαν στην ουσία τις Κυπριακές Αερογραμμές στη χρεοκοπία. Δεν είναι εμείς που προσλαμβάναμε δεκάδες και εκατοντάδες πριν από τις όποιες εκλογές και κατσαδιάζαμε και τον τότε Πρόεδρο των ΚΑ γιατί τόλμησε να υψώσει φωνή ενώπιον των υπαλλήλων. Κατά συνέπεια και αυτό ισχύει και για τους δημόσιους υπαλλήλους».



 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ