Θα μπορείς να αγοράζεις άμεσα τα προϊόντα που βλέπεις στο YouTube

Το YouTube δεν αποφέρει σημαντικά κέρδη στη Google και αναζητούνται τρόποι να διορθωθεί αυτή η κατάσταση.

 


Article featured image
Article featured image

Η νέα «σατανική» ιδέα αποκαλύφθηκε από τη CEO του YouTube, Susan Wojcicki, στο πλαίσιο του συνεδρίου IAB MIXX: «σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν άμεσα τα προϊόντα που βλέπουν σε διάφορα videos» είπε!

Όπως δήλωσε η Diya Jolly στο AdWeek,

«Ολοένα και περισσότεροι ανεβάζουν υλικό στο YouTube, το οποίο ουσιαστικά βοηθά τους υπόλοιπους χρήστες να αναζητήσουν προϊόντα και να πάρουν αποφάσεις για αγορές. Υπάρχουν περισσότερα από 1 εκατ. κανάλια που περιλαμβάνουν videos σχετικά με προϊόντα».

Οι διαφημίσεις για αγορές θα εμφανίζονται σαν εικονίδια στην επάνω δεξιά γωνία των videos και οι χρήστες θα μπορούν να πατήσουν για να τους εμφανιστεί ένα drop down menu με φωτογραφίες και πληροφορίες σχετικά με την τιμή των προϊόντων που εμφανίζονται στο video, αλλά και links για άμεση αγορά τους.

Οι δημιουργοί περιεχομένου θα έχουν την επιλογή να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επομένως, θα λαμβάνουν μερίδιο από τις αγορές.

Φυσικά, τα πράγματα αναμένεται ότι θα εξελιχθούν έτσι ώστε οι ίδιες οι εταιρείες να πληρώνουν extra ποσά σε στοχευμένα videos (π.χ. το review κάποιας συσκευής) έτσι ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ