Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς στην Άγκυρα

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας με δεκάδες νεκρούς σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα.



 


Article featured image
Article featured image

Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Άγκυρα ήταν «τρομοκρατική επίθεση» και εξετάζουν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται γι αυτήν.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογκάν, κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στις 12.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) μετά την πολύνεκρη επίθεση.

Οι πρώτες αναφορές διεθνών και τοπικών μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

Oι εκρήξεις συγκλόνισαν οδική αρτηρία στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, κοντά στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, οι δύο εκρήξεις που πρέπει να έχουν προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων, σημειώθηκαν πριν από μια προγραμματισμένη για αργότερα σήμερα, συγκέντρωση της τουρκικής αντιπολίτευσης υπέρ της ειρήνης στο σημείο αυτό.

Η πορεία «ειρήνης» οργανώθηκε από κινήματα της αριστεράς.  

Στους εκατό υπολογίζονται για την ώρα οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν ενώ φωτορεπόρτερ του Reuters μεταδίδει πως στο σημείο είδε τουλάχιστον 15 πτώματα να κείτονται στο έδαφος και να έχουν καλυφθεί από σημαίες, και πως κηλίδες αίματος και ανθρώπινα μέλη είναι διάσπαρτα στο δρόμο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ