Όλοι οι Παφίτες προσκαλούνται να διηγηθούν τις ιστορίες τους

Ένα λεύκωμα που θα δημιουργηθεί από τους κατοίκους της πόλης λανσάρει το «Πάφος 2017».

 


Article featured image
Article featured image

Το «Περί Πόλεως», ένα από τα σημαντικότερα, όπως παρουσιάζεται, έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017, στοχεύει να ανατρέξει στο παρελθόν της Πάφου ανοίγοντας το «Λεύκωμα Ενθυμημάτων».

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 στη Λέσχη Ευσέβεια το «Λεύκωμα Ενθυμημάτων» προσκαλεί όλους τους κατοίκους της Πάφου να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.

Το «Λεύκωμα Ενθυμημάτων» αποτελεί ένα εγχείρημα του Πάφος 2017 να συλλέξει και να αξιοποιήσει πληροφορίες για το πρόσφατο παρελθόν της Πάφου μέσα από αναμνήσεις και αφηγήσεις γύρω από τις γιορτές, τη ψυχαγωγία και τις συνευρέσεις των Παφιτών.

Γύρω από ιστορικά κτήρια, τους χώρους συγκέντρωσης και τις τοποθεσίες κατευθείαν από τους ίδιους τους ανθρώπους, οι οποίοι τα έζησαν και συσχετίστηκαν μαζί τους μέσα από την πάροδο του χρόνου.

Οι αναμνήσεις, οι εμπειρίες και τα βιώματα θα συλλέγονται, συνεχίζει η ανακοίνωση, γραπτώς, φωτογραφικά ή με βίντεο, έτσι που να δημιουργήσουν ένα «μωσαϊκό» ζωντανών μαρτυριών, μια ζωντανή βιβλιοθήκη.


Θα περιλαμβάνει παλιές φωτογραφίες από κτήρια και γειτονιές της Πάφου, από σημαντικά γεγονότα, γραπτές μαρτυρίες, προφορικές μαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό 


Η «αναβίωση» των κτηρίων και των χώρων με αυτό τον τρόπο θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νέους του σήμερα και στις επόμενες γενιές, γεφυρώνοντας έτσι το παρόν με το μέλλον, με το χαμένο και ξεχασμένο παρελθόν της πόλης.

Το «Λεύκωμα Ενθυμημάτων» θα συνεχίσει το ταξίδι του σε άλλα σημεία που θα ανακοινώνονται συνεχώς και σε αυτήν την πρώτη συνάντηση του προσκαλεί όλους τους κατοίκους της Πάφου και ανθρώπους που την αγάπησαν να καταθέσουν τη δική τους μαρτυρία ώστε να προσθέσουν στο μωσαϊκό «ανασύστασης» της ιστορίας μας, τα δικά τους ίχνη.

Θα περιλαμβάνει παλιές φωτογραφίες από κτήρια και γειτονιές της Πάφου, παλιές φωτογραφίες από σημαντικά γεγονότα, δημοσιεύματα που να αφορούν την εξέλιξη της Πάφου στο χρόνο, γραπτές μαρτυρίες, προφορικές μαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό και οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με το εγχείρημα αυτό. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ