Στη Λευκωσία για αποναρκοθέτηση ο Τζέιμς Μπόντ

Ο Τζέιμς Μπόντ βρίσκεται στην Κύπρο για να εξαλείψει τις νάρκες από τη νεκρή ζώνη.



 


Article featured image
Article featured image

Ακούγεται τρόλ είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό.

Ο δημοφιλής ηθοποιός Ντάνιελ Κρέγκ είχε οριστεί τον περασμένο Απρίλη από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ως Ειδικός Πρεσβευτής του ΟΗΕ για εξάλειψη των ναρκών.

«Είναι τιμή μου να δέχομαι αυτό το ρόλο και σίγουρα αισθάνομαι δέος που θα εργαστώ δίπλα σε ανθρώπους που ρισκάρουν τη ζωή τους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν ήρεμα την καθημερινότητά τους», δήλωνε ο Κρεγκ αποδεχόμενος το ρόλο του ενώ φθάνοντας στην Κύπρο είπε πως «Ελπίζω ότι θα είμαι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα δούμε νάρκες σε αυτό το όμορφο νησί».

Ο Craig, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, χθες επισκέφθηκε ενεργό ναρκοπέδιο, που εντοπίστηκε πρόσφατα από την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών δράσης, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες εκκαθάρισης ναρκών από τον Αντιστράτηγο Sovannara Leang, ο οποίος ηγείται ομάδας ειρηνευτικών δυνάμεων από την Καμπότζη.



«Το γεγονός ότι ο ΟΗΕ τον επέλεξε να έρθει στην Κύπρο για την πρώτη του αποστολή, σε μια εποχή κατά την εκκαθάριση ναρκοπεδίων, δείχνει τη θετική δυναμική στην ειρηνευτική διαδικασία, είναι σημαντικό. Η επίσκεψή του εφιστά την προσοχή στον εδώ και καιρό στόχο για μία Κύπρο χωρίς νάρκες», δήλωσε η Ειδικός Αντιπρόσωπος Lisa Buttenheim.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ